Hjemme til knus og aktivitet

Hjemme!

Vi er vel hjemme igen efter en dejlig tid i Danmark! Skiftet fra Air France til Kenya Airways var mærkbart, og vi kiggede begge på hinanden med blikket –

er det, dét her Afrika vi vender hjem til? Men vi var ikke mere end nået til porten udenfor vores hjem, før nogle af vores unge gik forbi og gav store velkomstknus – det var dét Afrika, vi vendte hjem til!


Vi nyder legepladserne i Danmark – i Zambia må vi selv finde på sjov i haven

Vi har mange unge igennem huset på en uge. Om lørdagen holder de ungdomsmøde i vores have, som gerne ender med en lang eftermiddag med hygge og hænge ud på verandaen. I lørdags endte ungdomsmødet med filmaften hvor vi viste “The Shack” i en tætpakket have. Det var sådan en fornøjelse at møde mange nye ansigter, som har sluttet sig til gruppen, mens vi har været i Danmark. Vi har sikkert sagt det før, men det giver os stor energi at være sammen med de unge, både i møder sammen, og når de bare kigger forbi. De har lyst at lære, er engagerede og ønsker at se mennesker blive inspireret til at møde en levende Gud. De er gode til at byde nye velkomne og trækker mange mennesker til.

Det har i det hele taget været en meget positiv oplevelse at vende hjem. Det har nogle gange taget lidt tid at falde til igen, men det at vende hjem til mange opgaver og arrangementer, har egentlig gjort det lettere – tilbage i det som vi elsker og oplever giver mening. Og ingen større “issues” eller udfordringer som har hobet sig op i vores fravær, det er altid en success!

Ferieaktivitet

August er skoleferie. Det betyder at vi har begge børn hjemme. Andreas kan bedre arbejde under afbrydelserne, men Malene har rykket sit kontor væk hjemmefra. Desværre er vores hushjælp temmelig syg, det vides stadig ikke helt, hvad det er, men det er ikke nemt for vores famile uden vores “auntie”. Vi har en anden familie boende på grunden, så der er legekammerater fra morgen til aften. Et dagligt bad hernede er ikke en luksus når man er barn!


Eliza med kusine Viola i Blåvand, Danmark

Ny strategi for træning af medarbejdere

For Kids in Ministry betyder august øget aktivitet, da ferie er en god tid for møder og træninger. Næste uge afholder vi vores PowerClub træning her i byen med omkring 40 tilmeldte. Vores 3 dages træningsprogram har været oppe til diskussion på international basis. At få amerikansk undervisning til at fungere i udviklingslande kræver løbende justeringer. Malene har omskrevet hele materialet én gang, men har nu været materialet igennem igen. Vi har skåret undervisningen ned til det halve for at give mere plads til diskussion, hvor deltagerne selv sætter ord på, hvad de har lært. Derudover har vi ville give større plads til børnemøder, så deltagerne får lov at se og opleve, hvordan et program kan skrues sammen. Det bliver Malenes opgave at stå for børnemøderne i næste uge. De sidste to år har hun primært fokuseret på vores ledere; træning, besøg, sparring, men vi oplever at hun igen skal være mere engageret i børnemøderne for at være med til at løfte standarden, og forhåbentlig inspirere vores ledere til at søge Gud efter mere for sig selv og de børn, som de leder! Vi længes efter at se flere børn få et møde med Gud og vokse i et tæt venskab med Ham.

Startskud til KIMI i Malawi?

Samme model prøver vi af, når Malene sidst på måneden tager en tur til Malawi. Her skal vi afholde to træninger, to forskellige steder i landet. Vi havde to ledere fra Malawi med på vores årlige KIMI konference i april. De har begge lang erfaring med børnearbejde og er ivrige efter at starte PowerClubs i Malawi. Vores tur ind i Malawi kunne blive startskuddet til KIMI arbejde i Malawi! Med på turen har vi en dansk volontør, som kommer i en god måneds tid for at se om KIMI og Zambia kunne give mening på længere sigt. Vi elsker at have volontører, og det ville være en stor hjælp med flere til at løfte Kids in Ministry. Nu må vi se :)


Given tager en hel måned i Malawi for at bruge mere tid med lederne der.

Volontører på vej...

Og faktisk er hun ikke den eneste volontør. Vi har ikke mindre end 7 volontører som kommer henover det næste halve år for kortere eller længere tid. Det er helt vildt begejstrende! De fleste har været hernede før på kortere besøg, og nu er de så klar til at forpligte sig for en længere periode. Vi arbejder på at leje nogle lejligheder tæt på vores hjem, og så skal de være involveret i vores ungdomsgruppe og det som er ved at spire omkring os. Måske du kender nogen, som også vil afsted?


Fra Missions Summit i Kolding, nu er Eva på vej til Malawi og Zambia

Teambesøg fra Bedford

I denne måned får vi også et team fra England på besøg en uges tid. Det er en ungdomsgruppe med 9 unge og ikke mindre end 10 ledere, så det er et solidt team. De bor i Kaniki og skal være involveret i aktivteter derude, men også deltage i KIMI, ungdomsgruppe mm.

Moster på besøg!!

Sidst, og bedst, før vi besøg af Anne-Mette, Malenes søster, om blot en uges tid! Vi glæder os til at få vores fjollede og dejlige moster på besøg! Midt imellem at der er tryk på skal vi nok finde tid til pool, is, telttur og hvad der ellers hører sig til en god tid i Zambia. Anne-Mette bliver her mens Malene er i Malawi, så der er ekstra hænder til vores dejlige børn, som sjældent sidder stille ret længe af gangen.


Familien samlet til Miriam & Cédrics bryllup i juni