Mariager Team i topklasse

Det er svært at få armene ned. Teamet fra Mariager Højskole har afsluttet 3,5 uges missionstur og er nu tilbage i Danmark. Deres indsats i en række af forskellige projekter har været enestående; om det har været malerarbejde eller børnemøder i den dybeste bush, så er det blevet gjort med stort hjerte og engagement.
På Kaniki har det givet liv, og især vores unge volontører har nydt godt af at have en gruppe jævnaldrene omkring. Teamet selv har fået oplevelser – om ikke for livet, så i hvert fald nogle de sent vil glemme – de er blevet udfordret og strukket, og mange har mødt Gud og tager hjem med styrket tro og passion. Som turarrangører kan man kun være glad :)

Vi har allerede skrevet om startskuddet for teamet, familiekonferencen i Misaka. Her bringer vi udpluk af hvad teamet ellers havde fingrene i.

Lille kvinde, stort hjerte

En lørdag med besøg hos tidligere Kaniki-elev, Evelyne, satte sig i hjertets hos mange. Evelyne havde gennem sine to år på Kaniki en længsel efter at betjene mennesker i bushen. Da hun i november 2012 afsluttede som elev, spurgte hun Gud hvor han ville sende hende hen. "Misundu area" var svaret. Hun kendte ikke selv området men fik at vide, at det lå udenfor Ndola. Igen hørte hun Gud tale og bede hende gå i 3,5 time indtil hun nåede stedet, hvor Han ville sende hende. Evelyne, en lille kvinde med stort hjerte, gik den afsatte tid og fandt en landsby hvor hun idag bor og har bygget en kirke. Noget af en historie!

Området er fattigt og har rigtig mange forældreløse som hun på forskellig måde prøver at hjælpe. Det har bl.a. resulteret i at hun har adopteret fem børn i alderen omkring 1-6 år. 

Teamet havde lovet at lave børnemøde for kirkens – og landsbyens – børn om formiddagen, mens deres teamleder ville undervise de voksne i kirken om eftermiddagen. De valgte at undervise om Helligånden og bagefter give mulighed for at børnene kunne blive fyldt med Helligånden. Kirken var proppet med børn som sugede til sig af dans, drama, dukketeater, leg og kreativ afslutning. Formiddagen sluttede med et alterkald hvor mange børn, små som store, blev fyldt med Helligånden og modtog deres "bønnesprog".

Maling i lange baner

Et arbejdsomt team kan være med til at løse nogle praktiske opgaver som ellers kan virke overskuelige, hvis de skal løses alene.  Hos J-life, en organisation som træner ungdomspræster, er de ved at etablere et træningscenter her i Zambia. På blot 2,5 dage fik teamet malet store dele af centeret, og opgaven med hele renovering synes pludselig at virke meget lettere for Jason og Claire, som arbejder som missionærer for organisationen. 

Til skolen i Misaka har farmen lavet nye borde og bænke, hvilket var yderst tiltrængt. Det tog kun teamet en enkelt formiddag at male et helt læsfuld som nu gavner skolebørnene i Misaka.

Den nye Kapumpe Christian Primary School, som er blevet bygget på nabogrunden til Kaniki, fik også glæde af teamet. I løbet af få dage hvor toiletter og toiletbygning malet både indvendig og udvendig - endnu en opgave som havde virket uoverskuelig for de få som arbejder med skolen til daglig.

Børn og voksne møder Gud

Vi afsluttede teamets program i Kaniki med søndagsgudstjeneste hos Catch the Fire, Ndola. Det var en utrolig skøn formiddag i Guds nærvær hvor mange havde et møde med Gud. Særlig specielt var det at næsten alle børnene ønskede forbøn. Efter omkring en time var gulvet tætpakket med børn som ikke lod sig forstyrre af omverdenen, men virkelig oplevede Gud. Stor og dejlig oplevelse!

Historierne om hvad Gud har gjort er utrolig mange, og endnu engang er vi fyldt med taknemlighed over at få lov at være lige netop her, hvor vi er. Teamledelse er hårdt arbejde, men absolut det hele værd!

Familiebesøg

Malene tog teamet til Livingstone et par dage, en dejlig velsignelse ved det at lede et team, og samlede samtidig sine forældre op på vejen. Vi nyder allerede meget at have dem omkring; besøg af familie og venner er noget særligt! De skal være her indtil 3. april hvor vi også rejser mod Danmark.