Næste stop, Kazembe

Husker du oplevelsen som barn af at tælle dage til sin fødselsdag, eller juleaften for den sags skyld? Vi har det lidt på samme måde. Efter at vi sidste år i marts besøgte Kazembe med en gruppe optikere, har vi ventet og håbet på en anledning til et gensyn. Den drøm opfyldes nu om kun 10 dage!

Søger man på googlekortet er Kazembe blot en lille, ubetydelig prik i det større billede. Wikipedia skriver om Kazembe “a traditional kingdom in modern day Zambia”. Hvad der for os gør Kazembe interessant, er relationer.

Et skønt ægtepar, Maggy og Joseph, er præstepar i Kazembe med stort hjerte for deres lokalsamfund. De er begge handicappede men har alligevel startet en skole for 400 forældreløse. Den er lille og på udstyr mangelfuld, men alligevel leverer børnene gode resultater. Svaret er formentlig en kombination af at børnene rent faktisk bliver elskede og at skolen giver dem et basalt, gratis måltid mad hver dag.

Joseph (th.) i kirken i Kazembe

Da vi sidste år besøgte Kazembe med optikerne, var det uden tvivl det sted hvor taknemligheden var størst. Byen ligger så langt væk fra alting at besøg er helt anderledes værdsatte, end vi kender det omkring de større byer.

Børnekonference

I år skal vi ikke uddele briller. (Det udelukker dog ikke muligheden for at nogle vil være bedre seende efter vores besøg. Men så er det ikke takket være en dansk optiker, men fordi et barn blev trænet i at bede for syge og dermed formidlede et mirakel.) Vi skal afholde børnekonference (eller børnelejr uden overnatning) på skolen om formiddagen for 400 børn og om eftermiddagen i kirken for omkring 150 børn. Tallene lyder en smule svimlende for os, men vi er også klar over muligheden for at påvirke en hel generation i Kazembe. Fra mandag til lørdag vil der være børnemøder med fokus på alt det skønne som “bobler frem” når Helligånden begynder at virke i vores liv. Men vi vil ikke nøjes med at snakke om det, vi vil bede Helligånden bevæge sig i børnene den uge, så de får lov at mærke Himlen komme nær og mirakler ske i Guds nærvær.

Hvem ville ikke glæde sig til gensyn med disse herlige størrelser?

Vi oplevede fantastiske ting i Misaka sidste august ved en lignende konference. Vi er fulde af forventning til hvad Gud vil gøre i Kazembe og bruger også de næste ugers forberedelse til at “tune” indtil Guds hjerte for konferencen.

Inden vores uge i Kazembe har vi tre dage i Mansa, på vejen til Kazembe, med børnemedarbejdere fra de omkringliggende byer. Her skal vi forsøge at smitte, inspirere og træne medarbejdere til et børnearbejde fuld af liv og sjov, og samtidig med dybde i undervisning og mulighed for at børnene kan opleve Jesus på tæt hold.

Endnu et Dream Team

Med på turen er Given og Mable som begge er børnemedarbejdere fra Misaka. Derudover en skøn håndfuld volontører fra Kaniki; Anne-Mette, Zoe, Simon (volontør på farmen) og Rachael fra USA som blot er i Kaniki et par måneder. Til vores store glæde ser det også ud til at lykkes at få to af børnene med fra Misaka; Annie og Junior. Junior har vi skrevet om før, Annie er hans søster og mindst ligeså meget ven med Jesus som han.

En indskudt bemærkning... Forleden besøgte Malene Given, som er mor til Annie og junior. Givens mor har gennem flere år været alvorlig syg på grund af et sår på benet som ikke vil hele. Da Malene besøgte hende for et halv års tid siden var hun svag, i mange smerter og ønskede mest snart at skulle dø. Vi bad for hende og har gjort det flere gange siden. Samtidig har Malene opmuntret børnene til at bede for deres bedstemor hver eneste dag.

Under besøget den anden dag fornemmedes et nyt lys i hendes øjne. Samtidig kunne hun fortælle hvordan Junior og Annie bad for hende og opmuntrede hende hver eneste dag. Når Junior kom hjem fra børnekirke ville han sætte sig hos bedstemor og fortælle om sine oplevelser. Det er da familie når det er bedst!

Det var en lille sidebemærkning blot for at fortælle at vi har et rigtig godt team med os.

Til jer der beder for os:

Kazembe er også forbundet med meget heksedoktori og traditionel religion. Gennem mange år har det okkulte været dyrket, og bliver det stadig, bl.a. ved en årlig ceremoni hvor der ofres til forskellige afguder.

En ældre herre i Kazembes lokaldragt

Det er ikke noget som skræmmer os, men blot får os til at søge ekstra rygdækning i forbøn.

  • Så bed for beskyttelse for hele teamet, børn og voksne, både under en lang køretur og under tiden i Mansa og Kazembe.
  • Bed for de sidste to uger hvor vi skal forberede os, bed at ikke noget skal fjerne vores fokus, og at vi må være sunde og raske (mange lader til at være ramt af sygdom i øjeblikket.)
  • Bed også for børnemøderne at vi, trods mange børn, må have ro og opmærksomhed, og at Gud må være stærkt til stede og møde børnene.