Jul for alle

Vi er i gang med at skrive opdateringer om sponsorbørnene i Misaka, mens der hen over bordet ihærdigt forsøges at finde med juleønsker.

...Det bedste som er sket i år, var nyheden om min sponsor...

“Jeg ønsker mig jo ikke rigtig noget...”

...Familien har det ikke helt let og kæmper for at skaffe mad...

“En ny duft kan man vel altid bruge...”

Man får mest lyst til at foreslå, om vi ikke alle i stedet skulle “give en omgang”?

En portion dampende, varm morgengrød til hele skolen!

Ingen kø ved kassen, intet behov for byttemærke, stor glæde hos modtageren. Konkret og enkelt.

150 kr. for mad til alle skolebørn i Misaka.
1, 2, 3 eller 10 måltider?

Julegaven kan sendes til: Apostolsk Kirkes Mission Konto 1569-2056666 Mærk indbetalingen: “Misaka Sponsorprogram”

Har du firma, kunne inspirationen komme fra Ella Skov, som sidste jul skrev på sin blog, da hun gav julegave til Børns Vilkår:

"Undskyld jeg har snydt dig! - jeg gør det igen næste jul..

28. December 2012

Kære kunder og samarbejdspartnere! Jeres juleslik, julekort og rødvin blev aflyst. I stedet er pengene sendt til Børns Vilkår." (indsæt selv: Misaka Sponsorprogram)

Ja, der er mange behov i julen. Men ja, det er også en glimrende anledning til at gøre noget godt for andre. Håber mange har lyst at være med!

Uden filter

Det er nu et år siden vi lancerede Sponsorprogrammet i Misaka. Målet var – og er – 150 sponsorater, men der er vi ikke helt endnu. Vi er dybt taknemlige for de omkring 40 børn som er blevet sponsoreret i 2014, vi ved det gør en kæmpe forskel i deres hverdag. Malene har siddet og kigget alle de kære børn og deres værger/bedsteforældre/forældre i øjnene. Det bliver man både lidt stille og ydmyg af. Livet er bestemt ikke let for disse familier, men for langt de fleste er sponsoratet det allerbedste som er sket i år. Det er da rørende!

Det skal ikke være en hemmelighed, at der har været udfordringer forbundet med sponsorprogrammet. Jalousi spiller desværre en stor rolle i de små afrikanske samfund. At de mest sårbare familier får hjælp til at dække udgifter til skolepenge, resulterede i at andre forældre pludselig ikke syntes de burde betale. Det og andre fejlopfattelser, måtte diskuteres og forklares på et landsbymøde.

Det tog også lidt tid inden madlavningen helt var sat i system. At koge majsgrød til 350 elever over bål kræver store gryder og stærke kvinder, som er villige til at gøre en frivillig indsats for deres børns skolegang.

Skolen har også skulle lære at rapportere om ændringer hos eleverne. Hvis en elev eksempelvis udebliver for en længere periode eller helt flytter fra landsbyen, skal vi naturligvis have besked.

Sådan er der løbende ting at justere og rette til, men pengene ender det rette sted og er med til at sikre bedre skolegang for børnene i Misaka.