Når drømme tager form...

Vi har haft nogle spændende måneder i OpenChurch. Flere tiltag og anledninger til at invitere naboer, familier - og sågar børnehaven indenfor døren.

OC40days

I efteråret kørte vi kampagnen “40 målrettede dage” (eller #OC40days som blev brugt på sociale medier) med Rick Warren som forfatter. Det blev temaet for 6 gudstjenester, materiale i alle Connect Grupper, og hver dag kunne man høre en kort andagt på facebook, da de fleste ikke havde mulighed for at købe bogen, som følger med kampagnen. Vores frivillige lagde en stor indsats i marketing, og var med til at løfte kampagnen med gode resultater. Under kampagnen øgede vi vores antal af deltagere på gudstjeneste med 50% – det betyder rigtig meget når man stadig er en forholdsvis nyopstartet kirke. Oplevelsen af momentum var stor hos både frivillige og besøgende.

Lovsangsaften omkring formålet "at være skabt til tilbedelse."

Kampagnen var ikke kun ord, men også at handle på og leve et målrettet liv. Det betød bl.a. at 11 mennesker blev døbt og delte nogle skønne vidnesbyrd om en Gud, som gør alting nyt, og kan vende op og ned på vores tilværelse. Det var en rigtig festlig dag! Connect Grupper tog også konkrete tiltag for at række ud - bl.a. kom vores veranda igen til god gavn, da vi havde huset fuld af gæster til grill og gode snakke en lørdag eftermiddag.

December in OpenChurch

Julen står for døren, og den anledning vil vi ikke lade gå tabt. Det gør sig gældende i Danmark, men formentlig også her – at december der er den måned, hvor flest mennesker lægger vejen forbi en kirke.

En fuld biografsal – en god oplevelse

Fredagen lige før december måned forvandlede vi teateret til biograf og viste filmen “The Star” – en animeret film som på en sjov og bibeltro måde fortæller om den første jul. Vores medarbejdere havde gjort et flot stykke arbejde for at byde folk velkomne – men vi havde ingen idé om, hvor mange mennesker, der ville komme.

Malene stod ved døren, da vi åbnede foyeren til hygge og aktiviteter for børn og voksne. Det strømmede til med folk! Familie efter familie kom til – de fleste mennesker, vi aldrig havde mødt før.

Pladsen ved bordene blev færre, og flere børn måtte farvelægge på gulvet, men der var en skøn stemning af familiehygge og begejstring. Vi har aldrig oplevet foyeren pakket, som den aften!

Salen blev fyldt med mennesker som grinede, spiste popcorn og nød en god film. Det gav os en anledning til at fortælle om OpenChurch og invitere til en måned med jul og familiearrangementer.

Den aften havde vi 4 gange så mange besøgende, som tidligere filmaftner. Der var forældre, som normalvis er for travle til deres børn, som tog tid og fik en oplevelse med deres børn, som ellers ikke sker. Vi talte med lederen af Noa og Eliza’s børnehave. Hun havde med begejstring indvilget i at invitere alle børn og forældre i børnehaven, og for hende var det en stor glæde at se, hvordan børnene hyggede sig!

Netop det at skabe en platform, hvor familier kan bruge tid sammen og styrke relationerne, er en mangelvare i denne kultur. Derfor drømmer vi om næste år at styrke familieindsatsen som kirke. Vi vil have en god børnekirke om søndagen, men vi vil også skabe events, som tiltrækker familier og er med til at investere i familiers trivsel og sundhed. Vi vil gerne være med til at give værktøjer og redskaber til det gode familieliv – hvem vil ikke gerne forbedre sit familieliv?

RUKAHub

Andreas har gennem det sidste år drømt om at skabe et start-up netværk for unge med talenter indenfor marketing. Det har altid været hans hjerte at give læring videre, og nu begynder det at tage form. Én efter én er unge fra kirken blevet inviteret med ind, og vi er nået til et punkt, hvor der ikke kan skubbes flere ind på hans private kontor. Virkeligheden lægger pres på drømmen.

Kirken lejer kontorlokaler og konferencelokale lokalt i byen. Konferencelokalet er nu blevet givet til RUKAHub (som start-up miljøet kaldes. “RUKA” er swahili og beskriver den bevægelse, som foregår, når en ørn letter) til at indrette og omdanne, så det kan blive lokalerne for det næste skridt i drømmen. Så i skrivende stund er håndværkere igang med at skabe et kontorlokale, som er attraktivt, nyskabende og bærer visionen. Der bliver skabt 10 kontorpladser, som alle skal gives til unge, håbefulde zambianere. Gennem læringsnetværk, mentorering og karakterdannelse, bliver de givet en unik mulighed for at “lette” i livet og gøre drømme og talenter til virkelighed og levebrød.

I januar får vi besøg af en forretningsmand fra Åbenkirke i Herning, som giver sparring på projektet. Det er drømmen at han skal være med til lanceringen af RUKAHub, men naturligvis også bruges til forretningsevents, som danner bro til byen. Vi glæder os!

Ja, vi lever i en spændende tid! Indimellem trækker vi os tilbage, laver æbleskiver og nyder familiejul – det er også vigtigt!