Livet på tom mave

Husker du smilene fra sidste år?

Nu gentager vi succesen, omend lidt forsinket. Alle disse herligheder (i de blå poser findes 140 julegaver!) havde ikke mulighed for at nå til Zambia før jul. I stedet bliver de nu sendt med et team fra Mariager Højskole som kommer i næste uge.

Første lørdag i februar holder vi et brag af en børne-jule(nytårs?)fest hvor vi regner med omkring 120 børn. Det danske team får æren af at stå for det meste af dagens program som udover masser af sjov og ballade, julegaveuddeling, sang og dans også indeholder et måltid mad.

Livet i en tom osteklokke

Vi har længe gerne ville kunne gøre mere i forhold til børnenes kost. Med nye venskabsbørnekirker kunne det muligvis lade sig gøre at sikre dem et måltid hver søndag. Men vi drømmer også om at vi kunne finde midler, så skolen kunne tilbyde børnene morgenmad alle hverdage.

Grace (Malenes gode veninde i Misaka) fortalte engang hvordan hun som barn oplevede et halvt år, hvor de ingen mad havde i huset. Vi sad bag på ladet af en hoppende, larmende lastbil og alligevel har jeg aldrig følt mig mere stille og tom for ord!

"Man sidder i skolen, kan se læreren og hans mund bevæge sig, men der kommer ingen ord ud af hans mund."

Sådan beskrev hun skolegang på tom mave. Hvis de engang imellem havde nogle få kroner valgte de at købe sukkerrør så de i det mindste fik lidt energi igen. I et halvt år!

Basale behov for indlæring

Efter at have haft psykologen, Noomi, på besøg blev det klart for os at de to mest basale behov for god indlæring; god søvn og sund kost, ikke eksisterer for langt størstedelen af børnene i Misaka. Forhåbentlig bliver det én af de ting som lykkes os i 2013. Hvis nogle har input til et sådan projekt, hører vi gerne fra jer...

Ikke flere hjertegribende historier, tak...

...bare fortæl hvordan jeg kan hjælpe!

For at vende tilbage til børne-julefesten redder vi ikke hele verden, men vi giver 120 børn en dag de aldrig vil glemme, og som de formentlig har glædet sig til lige siden sidste julefest. På en konkret måde kommunikerer vi at de er elskede og betydningsfulde. Kan du allerede se øjnene funkle; nogle elsker mig så meget at de har sendt en pakke og fyldt min mave – lige netop mig!
Vil du være med igen i år?

Som altid, rent praktisk

Mad til 120 børn vil koste os omkring 700 kr., og derudover kommer andre udgifter som vi selv dækker. Det betyder at hvis 7 skønne mennesker hver fluks sender 100 kr. til nedenstående konto, så har vi sikret julefesten i Misaka!

Reg.nr. 3657
Kontonr. 3657325120

Og hvis I så ville være søde at skrive en “penge på vej”-besked i kommentarfeltet (så vi alle ved, hvor langt vi er kommet i indsamlingen), er det helt perfekt.

Kan I klare en sidste forespørgsel i denne omgang?


De største af børnene kan efterhånden læse rimeligt engelsk og er begyndt at efterspørge bibler. Julefesten ville være en oplagt anledning til at opfylde deres ønske. Skulle nogen ligge inde med en engelske bibler som blot samler støv er her muligheden for at bringe endnu flere smil frem.

Biblerne kan sendes (eller afleveres) hos vores kære forældre. Vil du nå det til julefesten da “now now” som det hedder hernede, ellers inden næste kurér rejser 12. februar.

Villy Vejnø Andersen
Tværgade 1C
7400 Herning

Torben Frederiksen
Carl Plougs Vej 120, 1. th.
6000  Kolding

“Jamen, jeg har slet ikke en engelsk bibel” Ingen grund til panik.
Engelske bibler kan købes her for 70 kr. Så gå lidt tilbage i dagens tekst, find kontonummeret og send et beløb mærket “bibler”.

Tak bliver så lille et ord. Men måske billeder af store smil i februar taler et stærkere sprog. Anyway, på forhånd stor, stor TAK!