Mød Loveness

Vi elsker hverdagshistorier om ganske almindelige mennesker som lever for noget større end dem selv.

Hverdagshelt i aktion

Lad os præsentere dig for en sådan hverdagshelt, Loveness. Efter at have kørt mere end 10 km ind i bushen bliver man mødt af et stort smil og en varm velkomst; ikke så tit får børnene i Baluba besøg. Men i al sin bedårenhed er det hverken gæstfriheden eller smilet som gør Loveness til en af vores helte.

En nat vågner familien da Loveness’ bror er meget syg. Zambianere er ikke altid så gode til at beskrive sygdom, men i hvert fald fornemmer forældrene alvoren da drengen ikke længere kan tale. I et par timer kæmper familien uden at vide hvad de skal stille op med drengen. Det ved Loveness til gengæld. I børnekirken har hun lært – og oplevet – at når man beder for syge, så fortæller Bibelen at de skal blive helbredt. Se, det er nyttig erfaring når familien er paralyseret af frygt for sygdom i en sen nattetime.

Kan du selv gætte resten af historien? Familien var noget forbavsede da de fik lov at opleve på tæt hold, hvordan en piges bøn blev besvaret. Drengen blev sig selv igen og begyndte at tale efter Loveness havde bedt for ham. Forældrene henvendte sig efterfølgende til Distain som leder børnekirken i Baluba, Misaka kirkens yderligste mødested. De opmuntrede ham til at fortsætte sit arbejde blandt børnene.

Små – og alligevel fulde af tro

Smiler. Det er lige netop en sådan historie som gør, at livet i Zambia giver så vældig god mening for os. Da vi mødtes med Loveness og en lille gruppe børn til børnekirke, talte vi om hvordan man udvikler et venskab med Jesus og en to-vejs dialog. Det var ikke svært for Loveness at “tune” ind til Jesus. Bagefter bad hun for en anden pige som kæmpede med mange mareridt – nu venter vi på at høre om endnu et mirakel.

Undervisning i børnearbejde

Nogle af disse historier deler Malene i øjeblikket med eleverne på bibelskolen for at fange deres interesse og give dem en bibelsk forståelse af vigtigheden af børn. Hun underviser begge vores diplomklasser og håber at nogle vil gribe visionen om at skabe sunde børnekirker i Zambia.