BØRN

Dryppende af sved, solbrændte og kun lidt trætte. Ovenud begejstrede, tilfredse og elsker vores job! Vælg selv. Begge dele betegner vores første tid i Luapula.

2013 06 25 Mansa DSC00129

Børn hører Guds stemme i Mansa

I Mansa, som er hovedbyen i Luapula provinsen, havde vi børnemøder fredag til søndag. Kirken har et projekt for knap 100 forældreløse som vi fik lov at have til 4 sessions om at høre Guds stemme. Børnene slugte hvert et ord og fik mange gode, nye oplevelser med deres ven, Jesus. Nogle var i himlen hvor Jesus viste rundt, mens andre så Guds trone og engle lovsynge. Andre mødte Jesus på bjerget, i skoven eller på engen. Og alle kunne fortælle hvordan Jesus havde fortalt dem om sin kærlighed til dem, givet opmuntringer og vejledning.

2013 06 25 Mansa DSC00179

2013 06 25 Mansa DSC00244

Malene havde anledning til at undervise medarbejderne i projektet og kirkens børnekirke. En skøn tid med en flok mennesker som elsker børn og var ivrige efter at lære. Flere af dem så for første gang med “hjertets øjne”, og én af medarbejderne blev heldbredt for smerter i brystet.

Teamet gjorde det super godt med lege, konkurrencer og sang og dans. At se hundrede brune øjne opslugt er helt fantastisk!

2013 06 25 Mansa DSC00253

Søndag formiddag afsluttede vi i kirken hvor børnene optrådte med deres nylærte dans, som bragte stor jubel blandt resten af forsamlingen.

2013 06 25 Mansa DSC00294

Kazembe for fuld udblæsning

Næste stop var Kazembe. Mandag morgen ventede et nyt program; 400 skolebørn og 150 børn i kirken om eftermiddagen. Ingen af os havde nok forestillet os hvor mange 400 børn er – temmelig mange! Mandag var en smule overvældende. Begejstringen ville bestemt ingen ende tage, og i løbet af få timer synes det meste af byen at vide besked om vores ankomst. På skolen havde børn og voksne kort pænt og ryddeligt til vores ankomst som var ventet med stor længsel. At se 400 børn skraldgrine over deres kammerater som leger stafet, hvor vand skal transporteres fra den ene flaske til den anden ved hjælp af et sugerør, var vidunderligt. De nød hvert et sekund af dysten. Ja, de nød hvert minut af programmet, måske næsten så meget at det var svært at gennemføre.

Men idag, tirsdag, havde en helt anden ro sænket sig, og vi havde to utrolig gode møder, hvor børnene engagerede sig i lovsang, bøn og lyttede intenst til hvert et ord.

Vi lader det være en kort opdatering for denne gang, der er nok at se til!