Gode nyheder for Zambias børn!

I Toronto faldt jeg i boghandelen over en bog som siden hen har vist sig at åbne døren til et bekendtskab, der har vendt op og ned på mit arbejde i Zambia. Efter mange måneders mailkorrespondance er det på tide at præsentere dig for en ny samarbejdspartner, Kids in Ministry Internationa (KIMI). Lad det være sagt på forhånd; dette har fået mig til at danse af glæde mange gange – i hvert fald på indersiden – og jeg glæder mig helt vildt til hvad dette samarbejde kan bringe.

Tilbage til bogen i Toronto, "Redefining Children's Ministry in the 21st Century" af Becky Fischer, som jeg slugte råt. Den indeholder de mest fantastiske historier om hvad børn oplever med Gud, og mange vigtige redskaber til hvordan det kan blive virkelighed i enhver børnekirke. En absolut must-read for børnemedarbejdere og forældre!

Børnekonference i Misaka blev startskuddet

Med afsæt i bogen og alt hvad vi ellers fik med os fra Toronto, afholdt vi vores første børnekonference i Misaka. Mange vil huske historierne derfra hvordan børn blev fyldt med Helligånden, bad til helbredelse for syge og hørte Guds stemme.
Det var en øjenåbner for os alle og begyndelsen på en ny fase i vores liv og arbejde. Det overnaturlige blev pludselig hverdagskost; igen og igen oplevede vi selv, børnene og vores medarbejdere at Gud berørte os, talte, helbredte, elskede, sendte engle, tog os dybere i lovsang og stærkere i bøn. Helligånden er blevet så virkelig og nærværende i alt hvad vi gør; vi forventer en berøring fra Gud når vi samles.

Omkring nytår investerede jeg i undervisningsmaterialet fra Kids in Ministry. Organisationen arbejder med tre værdier:

  • At undervise børn "dybden" af Guds ord
  • At lede børn ind i Guds nærvær
  • At udruste børn til tjeneste

Vi var godt igang med alle tre værdier og deres materiale var som skabt til os. Der er fyldt med "gods" og går i dybden med emner som de fleste ville finde for komplicerede at introducere til børn. Men ved hjælp af mange gode objekter og illustrationer går undervisningen rent ind hos små som store.
Medarbejderne var også glade for materialet og lærte selv mange nye ting gennem deres undervisning. Hver undervisning er designet til at lede børn ind i Guds nærvær, og vi vil som oftest bruge tid i slutningen på at "træne" eller opleve på egen hånd hvad der lige er blevet undervist.

Mails fra Becky

Jeg følte tiden var kommet til at fortælle forfatteren selv, Becky Fischer, hvad hendes materialer havde gjort for os i Zambia. Om ikke andet ville hun måske læse det, i bedste fald få en kontorassistent til at sende et pænt svar, og jeg havde i hvert fald fået fortalt min historie.
Det kom fuldstændig bag på mig da der en morgen lå en mail underskrevet "Becky" i min indbakke. Hun var begejstret, havde sendt mailen til alle sine medarbejdere, og håbede jeg ville sende hende flere opmuntrende historier fremover. Det gjorde mig glad.

Næste skridt blev at investere i deres korrespondance kursus School of Supernatural Children's Ministry. Jeg fuldførte kurset i september og certifikatet udleveres senere idag på KIMI's årlige lederkonference i Bismarch, Nort Dakota.

Vores tur til Mansa og Kazembe i juni måned blev en stor oplevelse. Det var en ubeskrivelig tur hvor Gud endnu engang sprængte rammerne for, hvad vi hidtil havde set i børnearbejde. Samme historier sendte jeg til Becky Fischer. Denne gang overraskede svaret mig endnu mere; "du virker til at være 'lidt ligesom os', kunne du trods dit travle program (hun skulle bare vide hvor klar jeg var til at smide, hvad jeg havde i hænderne) måske se dig selv i et partnerskab med KIMI?

Partnerskab undervejs

Mange lange mails senere tegner der sig et spændende partnerskab. Alle detaljer er ikke på plads endnu, men det næste år skal bruges på forskellige forberedelser og træning af medarbejdere inden vi om et års tid forhåbentlig kan lancere Kids in Ministry Zambia!

Det er gode nyheder for Zambias 6 millioner børn! Vi får pludselig redskaber og kapacitet til at træne langt flere medarbejdere som kan rejse hjem og starte PowerClubs i deres lokalområde. Vi bliver i stand til at forsyne dem med materialer og den efterfølgende træning og opfølgning, som er nødvendig for at sikre en god kvalitet af arbejdet.

Det må da siges at være gode nyheder!

/Malene