Afrika Ambassadører

Alt imens vi nyder landet der flyder med dejlige mennesker, lækker mad og hurtigt internet, har vores blog ligget hen... også lidt for længe. Nu er vi tilbage ved tasterne.

Flere er begyndt at spørge om vi savner Afrika. Vi forsøger at indlede med at sige at vi jo elsker Zambia, men må også erkende at vi faktisk nyder de danske goder på mange måder. Det er en skøn ting at følge op på gode venskaber ansigt til ansigt og have god tid med familien. Samtidig får vi strammet op på samarbejdsaftaler og andre relationer som knytter os op på mennesker i Danmark, mens vi er i Zambia. For os er det utrolig vigtigt at høre til, stå under lederskab og være sendt ud, og det ser altsammen ud til at lykkes inden vi 15. oktober vender næsen mod varmere himmelstrøg igen.

Besøg i Borgerkirken, Silkeborg

I august blev vi præsenteret for en spændende, ny kirke i Silkeborg under navnet Borgerkirken – for Gud og hvermand.

En god ven er netop blevet ansat bl.a. med ansvar for børnekirken som vi gæstede denne søndag. Her havde vi tid til at vise og fortælle lidt om børns vilkår i Zambia og hvordan en zambiansk børnekirke tager sig ud. Det lavede vi en video om i foråret til vores venskabsbørnekirke, Mango, i Citykirken Århus. Så hvis du også vil have lidt indblik i zambiansk børnekirke – i børnehøjde – kan du se med her.Malene fortalte også om sin vej til Afrika. Hun vidste allerede som 7-årig at hun en dag skulle rejse ud i mission, og var gennem alle barndomsårene fascineret af Afrika og mennesker som valgte at leve langt væk fra Danmark. Malene er vokset op på landet hvor hun i baghaven legede med lærkekogler. De var nemlig faldet ned fra træerne – og dermed blevet hjemløse, forældreløse eller syge – og havde brug for husly og hjælp. Sådan blev det til både boliger, hospital, børnehjem, kirke, madprogram og mange andre ting der i skovbunden. Til sin store forbavselse fik hun år senere lov til at se hele “kogle-opsættet” i levende live... i Zambia. Historien er længe og mere detaljeret – og hvem ved om den en dag skal skrives, så andre børn får lyst til det samme? – og børnene i Borgerkirken fik den fulde version.

Her kan du finde os

Med kun en god måneds tid tilbage er vores søndage ved at være fyldt ud. Hvis du har lyst til at høre lidt nyt fra Afrika, finder du os flg. steder:

Søndag d. 15. september Vores venskabsbørnekirken, Mango, i Citykirken Århus. De samler denne søndag legetøj, tasker mm. indtil børnene i Misaka, og i den forbindelse tegner og fortæller vi også lidt om børnekirken i Misaka

Søndag d. 22. september Københavns Frikirke som har støttet Kaniki gennem rigtig mange år. Det er især projektet KOP (som nu har skiftet navn til “Arise”), Kaniki’s arbejde blandt forældreløse, som optager mange. Vi skal både dele lidt Kaniki under gudstjenesten og derefter i børnekirken, som hvert år arrangerer sponsorløb for at samle penge ind til KOP.

Søndag d. 29. september Herning Frikirke hvor vi skal fortælle om vores arbejde med børnearbejde, medarbejdertræning mm.

Tirsdag d. 1. oktober Aktion Afrika som holder til på Skovlyset i Herning, skal se og høre lidt om hvordan alle de skønne sager de har sendt ned det sidste års tid, er blevet til glæde for mange.

Søndag d. 6. oktober bliver vores sidste søndag i Åbenkirke, som sender os ud denne dag.

Vi glæder os til at være sammen med jer!