Tilbage til løverne

Hverdagen iler afsted med så mange begivenheder at mine fingre ikke helt kan følge med ved tasterne. Lad os først få afsluttet vores Safaritur:

Turen sluttede med klimaks; otte løver og et nedlagt bytte!

Vi havde kørt det meste af morgenen uden de helt store gevinster da vores guide får et tip fra en ven om løver i parken. Indtil da havde vi ikke kørt i mere end tredje gear (i to dage) men derefter gik det i bogstaveligste forstand over stok og sten tværs gennem parken, som i øvrigt er på størrelse med Wales.

Vi kom frem til to hunløver og en han som tog hvil i solen fem meter fra en nedlagt bøffel. Længere fremme lå to andre hunløver med en unge. Vi fulgte løvernes gang ned til floden for at drikke og holdt vejret da to af dem passerede lige forbi bilen, mens de sendte advarende øjne (sådan føltes det i hvert fald) til os. Stor oplevelse!

Den efterfølgende halve nat brugte drengene til at jagte seks elefanter som havde trængt sig langt ind i vores teltlejr. Malene hørte godt noget da hun om natten gik på toilet, og syntes egentlig også den grå masse kun nogle meter fra hende lignede en elefant. Men man kan jo ikke gå at se elefanter og løver alle steder. Da hun kom tilbage fra toilettet og pludselig så seks store elefanter ud for teltet, var det ikke længere kun skøre fantasier.

Det var uden tvivl den bedste safari vi har oplevet! Skulle du være i tvivl, kan du jo tjekke de 200 billeder på Flickr. Oven i hatten fik vi os et par rigtige venner. Ja, det lyder sjovt, men en uge tæt sammen med folk herfra, rykkede os pludselig tættere, og vi er nu ved at have fundet nogle “rigtige” venner. Alle hernede er meget dejlige mennesker, men derfor tager det alligevel tid at komme ind på livet af mennesker.

Nå ja, og så lige et par punkteringer

Hjemturen var også vældig interessant. Efter kun en lille times kørsel punkterer baghjulet. Og sandelig om reservehjulet ikke også er fladt. Søndag morgen kl. 05 stocked in the middle of nowhere. Ikke noget problem, kun en halv kilometer derfra ligger et mekanikerværksted. Teamet bliver læsset af og hjulet pumpet så bilen forsigtigt kan at køre derhen. Efter at have gået fem kilometer bliver vi dog enige om at slå os ned ved et lukket “shoppingcenter”. Andreas og Torben kører rundt efter hjælp mens de indimellem stopper og pumper luft i dækket. Der er altid nogen som kender nogen.

Først til den ene shop, hvem kender ejeren? Hjem til ejeren. Nej, hun vil ikke arbejde om søndagen. Næste shop, ny ejer. Nej, han er ikke til at vække af sin søvn. Næste shop, ny ejer ...

Omkring kl. 8 var vi på hjulene igen og havde pludselig meget tid at skulle indhente. Vi skal ikke trætte jer med de øvrige punkteringer på turen, vi endte trods alt med at nå hjem til sidst.

Hjemme igen ventede bunker af firmaopgaver for Andreas, en omgang malaria til Malene og kærestebesøg fra Danmark til Sarah, Andreas’ søster.

Kogeholdet lærte i denne uge om de fem smagssanser: surt, sødt, bittert, salt og umami. Genkender du ikke den sidste af smagssanserne, må du jo tilmelde dig næste sæsons kogehold. Menuen stod på indisk kylling Tikka Masala krydret med sjov og høje grin.