Skal vi sammen skabe jul for 100 børn?

Vores trofaste bloglæsere vil nok have opdaget at vi ikke har været så flittige ved tasterne på det sidste. Er det fordi Afrika er blevet hverdag og vi derfor ikke oplever så meget nyt mere? Så absolut ikke!

Malene er lige kommet hjem fra klinikken med Mavis som fødte sit første barn i onsdags med en del komplikationer. Hun har siden ikke ville amme barnet pga. for mange smerter, men den går jo desværre ikke. Situationen er ikke for god; hun har måtte stoppe sin skolegang, faderen vil ikke have noget med barnet at gøre, og Mavis er i forvejen selv forældreløs. Vi følger hende lidt tæt indtil vi er sikre på at hun ammer barnet.

Andreas arbejder på livet løs med ny hjemmeside til Jabulani Children’s Village og brochure til deres savværk som netop har startet limtræsproduktion med støtte fra Danida. Mere om det når hjemmesiden er oppe at køre.

Kanikis hjemmeside skal stå klar til vores Graduation om knap to uger hvor Malene lige skal have instrueret køkkenpersonalet i drømmekage, pizzasnegle og mangodessert til 300 mennesker – det bliver en festlig dag!

Så nej, vi keder os ikke, men desværre har Malene været ramt af meget sygdom, som naturligvis har påvirket Andreas’ arbejdsrytme. I første omgang var det malaria som tog den tid malaria nu tager – en lille uges tid – men ugen efter vendte opkast, diarré og udpræget udmattelse tilbage, og vi valgte at køre til byen for at teste om malariaen var kommet tilbage. Det var heldigvis ikke tilfældet, men alligevel blev det til en to dages indlæggelse pga. dehydrering og voldsomme mavesmerter. Vi skal ikke lave en lang sygehistorie, men det har taget sin tid at komme sig, og hverdagen kører for tiden i meget lave omdrejninger. Heldigvis havde vi mulighed for at tage væk nogle dage for at samle kræfter og få arbejdsro; det nød vi rigtig meget!

30 begejstrede børn...

Børnekirken i Misaka er en tilbagevendende glæde for Malene. To andre medarbejdere er blevet koblet på, og de vokser og udvikles med opgaven. Børnene nyder at komme, og deres øjne fortæller at de nyder hvert et sekund. De kan synge så taget løfter sig og danse så huset rokker – det skal opleves! I øjeblikket har vi omkring 30 børn men forventer at flere hurtigt vil koble sig på. Torsdag skal Malene med én af medarbejderne på besøg i nogle af de hjem hvor børnene tidligere har deltaget i børnekirken, men nu er stoppet. Dels for at invitere børnene men i lige så høj grad for bedre at forstå børnenes baggrund og vilkår.

...kan blive til 100 begejstrede børn

Julen nærmer sig – også i Zambia. Børnene i Misaka drømmer om en julefest, og det gør vi sådan set også. Vi vil gerne lave en dag med masser af sjov, lege og aktiviteter som slutter af med et brag af et juleshow. Vi drømmer også om denne dag at kunne give børnene et måltid mad så vi ved, at de trods alt denne dag ikke går sultne hjem. Blandt aktiviteterne vil også være en fiskedam med små pakker til hver af børnene. Denne dag bliver formentlig det eneste børnene kommer til at se til julen i år. Børnene er blevet opfordret til at invitere deres venner, så vi forventer 100 børn denne dag.

Vil du være med? Mad til 100 børn vil koste os 700 kr. og derudover kommer udgifter til aktiviteter som vi selv dækker. Én god dag kan virke som en dråbe i havet med 365 dage om året, men vi garanterer at den vil blive husket længe længe efter som “den dag nogle gjorde noget godt for mig”.

Hvis det er dig som nu befinder dig yderst på stolekanten og bare venter på et kontonummer, så skal du ikke vente længere.

Here you go:

Reg.nr. 3657
Kontonr. 3657325120

Hvis vi må bede dig kommentere på indlægget her på siden og bare skrive noget i retningen af “Jeps, 100 kr. er på vej til jer”, så er det enkelt at se for andre læsere, hvornår vi har nået de 700 kr. Så det er først til mølle...

Det var alt for denne gang, lad os skrives ved inden vi når 1. søndag i advent!