Kolding team i aktion

Ud af jordvejen

Til stilheden af en god middagslur er det vist blevet på høje tid at lave et indlæg.

Vi har et team på besøg fra bibelskolen i Kolding under ledelse af Malenes forældre, Ingrid & Torben. De holder frokost fra malerarbejdet og gør sig klar til at besøge familier med Arise i eftermiddag. Selv har vi flyttet bopæl i et par uger for at nyde mest mulig tid med teamet – og endnu mere Mormor og Morfar. Noa er vild med at have bedsteforældre på besøg og nyder hvad det bringer med sig af ekstra legeture, is og andet godt. Eliza har det også godt med bedsteforældrene, men hun har stadig en alder, hvor mor og far kommer først.

Malene underviste et par lektioner i børnearbejde på bibelskolen under vores ophold i Danmark i efteråret. Eleverne havde derfor glædet sig til at opleve nogle af det børneklubber, hun havde fortalt om. Men selvom Malene står i spidsen for omkring 40 børneklubber fordelt omkring i landet, så er hendes opgave lige nu primært at skrive nye tekstmateriale til brug i klubberne. Det er en vigtig opgave, men knap så “eksotisk” at få lov at opleve. Så vi lavede lidt programændringer og endte med at have børnemøder og besøge PowerClubs det meste af weekenden.

PowerClub besøg

Hvor meget Malene end elsker kontorarbejdet, så er det nu dejligt at komme ud af jordvejen (læs kilometervis af veje fuldstændig ødelagt af regntiden og for en europæer absolut ufremkommelige). Mødet med forventningsfulde blikke, genkendende high-fives og generøse smil, det bliver man aldrig træt af. Teamet ledte lege og aktiviteter, sang og musik, og hjalp til med dramastykker og andre input til undervisningen. For børnene er det en stor glæde at lære nyt, kunne synge en ny sang eller lege en ny leg. For lederne af klubberne er det til stor opmuntring at have besøg. Vi spørger ind til hvordan de selv, klubben og børnene trives, og prøver at give input hvor de møder udfordringer. Det bringer i øvrigt også god værdi til skriverarbejdet, at man bliver holdt frisk på, hvem det er man skriver til.

MasterClass: Godt værtskab

Lørdag formiddag ledte et par fra teamet en undervisningssession, eller MasterClass som vi kalder det, omkring værtskab i kirken; hvordan man byder nye velkommen, lader mennesker vide at de har værdi og føler sig godt tilpas i kirken. Det gør en verden til forskel om man mødes med et stift håndtryk i døren eller med et stort smil hjælpes til en god gudstjenesteoplevelse. Vi har en gruppe af mennesker omkring os, som drømmer om at se kirke på en ny og frisk måde, og dem træner vi bl.a. ved anledninger som denne MasterClass.

Stuen fuld af unge

En stor del af gruppen, som deltog i MasterClass, kom fra vores ungdomsgruppe, Youth for Change. De er en skøn flok af passionerede unge som er super dejlige at være sammen med. De har deres eget lederteam, så vores opgave er primært at hjælpe til på sidelinjen at deres ledere vokser med opgaven og ser gruppen udvikle sig. De mødes normalvis i en baghave i vores kvarter, men da lørdag var en lang regnvejrsdag, beslutte de at holde ungdomsmøde i vores hjem i stedet. Så vi fik købt brød og bananer til både teamet og de unge, som naturligt blev hængende mellem MasterClass (som også var i vores hjem) og ungdomsmødet. Vores lille stue var pakket med mere end 30 mennesker til lovsang, undervisning og hygge. De unge stod selv for at vaske op af flere omgange og alt var opryddet inden huset igen var tomt. Vi nyder rigtig meget når vores hjem kan bruges på den måde, når vi ser de unge blive hjemmevante og hygge sig.

Endnu en jordvej

Teamet har også været involveret i Kaniki med praktisk arbejde og interaktion med ansatte og lærere. De næste par eftermiddage skal de besøge udsatte familier i området, som støttes af Arise. I eftermiddag skal vores bil teste vejen til Misaka. 4 km grusvej som forvandles fra dårlig vej til noget der i regntiden minder mere om søer og flodlejer. Det er planen at teamet skal hjælpe med at male en skolebygning på skolen, som støttes af Misaka Sponsorprogram, og opleve en overnatning i bushen med kryb, majsgrød og lejrbål. Men programmet afhænger af om biler kan komme derud eller de er på gåben, så vi har en spændende køretur foran os i eftermiddag.

Et par feriedage med Mormor & Morfar

Andreas, som er deltidsansat på bibelskolen, følger med teamet til Livingstone lørdag morgen. Det betyder at mormor og morfar ikke behøver tage turen, og det giver os en uges tid længere med mormor, mens morfar bliver yderligere en uges tid. Noa har skoleferie i næste uge, så mon ikke det giver anledning til nogle hyggeture og lidt flere is end sædvanligt.