Jul under varmere himmelstrøg

Julen nærmer sig

Vi er netop hjemvendt fra to uger i Sydafrika, hvor indkøbscentrene gjorde deres bedste for at minde os julen, mens befolkningen var mere optaget af sommer og badeferie!

I løbet af de næste par dage skulle vi gerne få “sluttet de sidste ender” og så skal det nok også blive jul her. Vi fejrer jul herhjemme og får til gengæld danske gæster henover nytåret.

Det er blevet til meget få blogindlæg i år – det erkender vi, og skal gøre vores bedste for at tendensen ikke følger med henover årsskiftet. Men vi har haft et intenst år, hvor vi har måttet sætte ekstra tid og kræfter ind på at vokse fra familie på tre til fire.

Halvdelen af året endte vi faktisk med at være i Danmark. Her kunne vi glæde os over at være sammen med rigtig mange af jer, og særligt på familiesiden var det godt at have så god tid. Det er meget værdifuldt stadig at have venskaber, som ikke er mærket af 5 års afstand, hvor man kan fortsætte, som havde man set hinanden igår. Tak til alle jer for gæstfrihed og stor kærlighed!

En forlænget weekend i Cape Town

Vi er netop kommet hjem fra to uger i Sydafrika. Vi var et team på 8 voksne, som havde planlagt en “forlænget weekendtur” til Cape Town for at besøge og opleve to voksende kirker, Hillsong og Planetshakers. Rejsen i sig selv var en stor oplevelse for vores zambianske venner, som aldrig havde været så langt væk hjemmefra, aldrig havde stukket fødderne i havet, klappet en pingvin eller set en porsche (ja, drenges interesser ligner vist hinanden over hele kloden).
Vi ville gerne eksponere teamet for kirker, som er så anderledes end hvad vi oplever i Zambia. Kirker, som når den næste generation og er sjove at være en del af! Det blev en stor øjenåbner for hver af dem, og de fik alle meget at tage med sig hjem.
Én af dem vi havde med er ungdomsleder for en gruppe unge, som mødes i nabolaget. Vi er involveret i træning og udvikling af ungdomslederne, og har været sammen med de unge ved mange forskellige lejligheder. De unges gejst og iver for at lære og udvikle sig, deres interesse i eksponering og et mere internationalt perspektiv, begejstrer os rigtig meget. Vi nyder at have et åbent hjem, hvor også unge kan komme.

I forlængelse af teamturen havde vi mulighed for at holde en uges familieferie. Vi havde nogle dage i vinlandet uden for Cape Town, som er et utrolig smukt bjergområde. Afslutningsvis havde vi nogle dage i en lille forstad til Cape Town tæt på stranden. Det var så skønt at have rendyrket tid som familie, hvor tingene kunne gøres helt i det tempo som passer alle fire, uden at skulle tilpasse os andres program. Børnene nød poolen, stranden og legepladserne – og når børnene nyder det, ja, så er det også meget mere afslappet at være forældre.

Nye børnematerialer

Malene har igen fået anledning til at skrive børnemateriale for Kids in Ministry International. De har allererede noget rigtig godt materiale til brug i vestlige lande, men på mange niveauer passer de ikke ind i Afrika – og andre 3. verdenslande. Malene har fået frit spil med alle deres materiale, til at omskrive, omstrukturere, tilføje og rette til, og håbet er at få skrevet materiale nok til at dække en 3-årig periode – i hvert fald med tiden. Hendes første børnemateriale “Worship the King” er allerede i brug i mange børneklubber i Zambia, men sælges også på webshoppen i USA.
Det passer rigtig godt til familiesituationen lige nu, at Malene primært kan lave Kids in Ministry på sit kontor – og hun nyder skrivearbejdet rigtig meget – mens vi har andre dygtige medarbejdere som rejser rundt og besøger vores børneklubber. Vi har bl.a. en moden dame fra Sydafrika, som de sidste 8 måneder har rejst Zambia tynd, fra øst til vest til nord – tusindvis af kilometer i offentlige busser og med overnatning hos lokale zambianere. Hun har stort set aflagt besøg på alle vores omkring 35 børneklubber, og det har været til meget stor opmuntring for vores ledere.

Et kig ind i det nye år

Til nytår får vi besøg af May-Britt og Niels-Peter, Gitte & Søren, som alle er gode venner fra Åbenkirke. De skal se og opleve vores arbejde hernede, vores hjem og hverdag, og så skal der grilles og spises is, og hvad der ellers hører sig til et godt gæstebesøg (hvis andre skulle fristes, er I altid meget velkomne!). Det er altid en stor glæde at få besøg fra Danmark, så det glæder vi os til.

Sidst i januar kommer et hold elever fra bibelskolen i Kolding, sammen med forstander og ægtefælle – Malenes forældre ;) De skal have base på Kaniki og involveres i mange forskellige opgaver. Efterfølgende bliver Malenes mor nogle ekstra dage, mens vi får glæde af hendes far en hel måned.