Skal din gamle computer til Zambia?

Ungt iværksætteri

Der er masser af talentfulde og passionerede unge i Zambia, og noget af det som virkelig giver os energi, er at se dem udvikle sig og forfølge deres drømme. De har svært ved at finde penge til uddannelse, men selv hvis det lykkes, mødes de af en meget høj ledighed, som gør det svært at finde jobs.

Fra skitseblok til grafisk design

Mød Samson. Hans forældre har været i stand til at sende ham gennem skolesystemet, og han har også taget en kort videregående uddannelse. Men jobmulighederne er snævre. Til gengæld er han en genial tegner. Et kig i hans skitseblok viser et klart talent, som han har udviklet over mange år. Men hvis du spurgte ham for bare et års tid siden, så troede han aldrig talentet ville udfolde sig længere end til skitserne i blokken.

Udover sit grafiske talent, er Samson altid omringet af børn

Andreas fik mulighed for at give ham en chance i livet. Samson fik en computer til låns og har arbejdet flere måneder ved Andreas’ skrivebord. Med helt nylærte færdigheder begynder hans tegninger nu at blive digitale. Han udvikler sin mestring af programmer, og øjet bliver skarpere på grafik, illustration og layout.

Kan han leve af det endnu? Nej. Er der stadig meget at lære? Bestemt. Men begynder en drøm at blive realistisk og inden for rækkevidde? Så absolut.

Den næste 'Samson'

Andreas har i mange år drømt om at kunne lære unge zambianere op indenfor sit fag. Der er et voksende marked i Zambia for marketing, men det kunne også give mening ind i Andreas’ egen virksomhed. Med Samson som eksempel kunne Andreas godt tænke sig at tage næste skridt og tage flere unge iværksættere med på en vandring. Med internet, en computer og en som er villig til at lære fra sig, er de godt på vej.

Din pensionerede computer kan blive næste skridt for en ung zambianer

Hvis du har en aflagt computer liggende, kunne det være en mulighed for at give en ung i Zambia en mulighed. Om du har lyst til at donere eller sælger den billigt, så hører vi gerne fra dig. Er det en computer som kræver reparation, kan det også være den kan bruges, så giv gerne lyd.

Tak til alle som har lyst til at hjælpe iværksætteri i Zambia!