Genialt materiale til analfabeter

Tænk ikke at kunne skrive en indkøbsliste, læse en kort instruktion, end ikke forstå når andre læser højt. I 2009 levede 70% af Zambias voksne befolkning med dette handicap.

“Analfabetisme defineres som en person, som ikke kan læse eller skrive (og forstå det som læses eller skrives) en kort, enkel tekst om hverdagsagtige ting.”
globalis.dk

En så begrænset tilgang til ny viden præger et samfund meget. Og også den lokale kirke. Når kristne ikke selv kan læse bibelen, og samtidig har svært ved at forstå når andre læser højt, har troen spinkle vilkår. De fører let til misforståelser og fejltolkninger.

Distribution fra Kaniki

Derfor er det en stor glæde at arbejde sammen med Global Recordings Network som laver materiale for analfabeter på lokalsprog. Vi arbejder i øjeblikket på at etablere et lokalt kontor i Kaniki, hvorfra vi kan distribuere deres materialer. Første sending af “testmateriale” kom for nogle uger siden.

  • Store billedbøger med stort set alle historier i Bibelen
  • Simpel player med samme bibelhistorier fortalt (så analfabeter kan forstå) på bemba – som kører på solenergi!
  • Materiale til brug i børnekirker

"If you talk to a man in a language he understands, that goes to his head. If you talk to him in his (own) language, that goes to his heart."
Nelson Mandela

Billede fra MegaVoice

20 afspillere med bibelhistorie – på bemba!

Her til formiddag har Malene været i kontakt med MegaVoice som fremstiller disse players. En sending med 20 players er nu på vej til Kaniki fyldt med ny testamente og flere udgaver af historiefortælling fra bibelen – altsammen på bemba. Det er intet mindre end genialt!

Vi tester materialet i Misaka indenfor de næste par uger. Da de så playeren der pludselig talte bemba, gjorde de meget store øjne. Disse players og billedmaterialer kan få stor betydning for landsbysamfund som Misaka. Vi glæder os enormt meget til at være med til at forsyne flere med materialet.

Billede fra MegaVoice

Hver player koster $32 US. Vi vender tilbage med en forespørgsel om nogle vil være med til at donere disse afspillere, så vi kan udlåne dem til samfund i bushen, som ikke selv vil kunne betale. Lige nu er vi bare vildt begejstrede for projektet!