Euroclass og bunkevis af fester

Er Afrikalivet blevet så meget hverdag at der ikke længere er historier at fortælle? Snarere tværtimod, der foregår så meget at tasterne ikke helt kan følge med.

Euroclass i Kaniki

I tre uger har vi haft besøg af Euroclass som besøger Kaniki hvert år. Denne gang med 14 elever og 3 ledere; Emma Prothero, Lynsey og Martin Espensen.

Euroclass foto Emma som også skal lede Euroclass-turen næste år. Malenes kogehold afholdt i den anledning deres "eksamen" som bestod i hver aften at lave med til et bundt sultne teenagere. Det gav anledning til mange spørgsmål og enkelte "redningsaktioner".

  • Hårde buger-boller kun omkring 8 cm i diameter og kun én til hver.
    Malene, har I noget ekstra ris?
  • Ingen pastaret men kun en meget, meget lille aubergine med tomatfyld.
    Kl. 18.30: Malene, kan du lave aftensmad til 17 mennesker?
  • Lækre, grillede T-bone steaks, desværre næsten uden kød.
    Kl. 19: Malene, har du tilfældigvis noget kød?

Euroclass overlevede, og køkkenholdet har nu modtaget deres certifikater.

To Euroclass elever var med da de mindste børn fra Misaka var på udflugt til Baluba Valley Farm. Mere end 30 børn blev vist rundt på farmen og fik bagefter lov at lege i haven hos Birgitte og Dan. Det var som at tage dem med til Djurs Sommerland: Trampolin, skubbebiler, rutsjebane, børnecykler og frokost med the. Smilene viste tydeligt begejstringen hos børnene.

Euroclass foto

Som om det ikke var nok børnefest, blev der afholdt en stor børnedag i Kaniki for KOP-børn og børnekirkerne i området. Euroclass stod for lege og konkurrencer, vores have blev brugt til spisning i hold og dagen sluttede med dans og drama fra Euroclass. Børnene gik syngende hjem efter at have været sammen med omkring 300 andre børn.

Euroclass foto Nshima, bønner og kål nydes i vores have.

Fester og fridage

Andreas var på "Men's Retreat" til Mulungushi Dam for nylig. Her stod den på kød morgen, middag og aften, vandski, udspring fra 13 meters højde og små sessions om at det at være mand. Det var en stor succes!

Kr. Himmelfart dag tog vi en dag ud af kalenderen for at cykle(!) til vores små søer. 18 km på dårlig jordvej, hvoraf 2 km gik gennem tykt sand, med en hund i hver sin cykelkurv. Ja, de lokale fik sig et godt grin, og vi fik en god oplevelse. Søerne er vores lille, halvhemmelige fristed som kan give et godt pusterum indimellem.

Malenes forældre er tæt på afrejse. De glæder sig meget til at komme hjem, har købt både bil og kolonihave og fundet lejlighed i Kolding. Denne weekend var vi en overnatning i Nsobe sammen med deres nærmeste venner, og i eftermiddag holder bibelskolen en afskedsfest.
Mere fest og farvel finder sted henover næste weekend (afslutningen på fem år i Afrika giver anledning til farvel med mange forskellige mennesker) inden de rejser den efterfølgende onsdag. Det bliver mærkeligt at bo i Kaniki uden dem. Heldigvis er Malenes søster, Anne-Mette, på vej herned til efteråret, og det glæder vi os helt vildt meget til!

Afrikalivet close up
Glemte vi at sige at vi holder sommer i Canada? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hør mere om den historie :) (Her oppe til højre)