Sponsorbørn på besøg

En rigtig juleferie!

Denne blog er skrevet til lyden af bemba fra tre af Misaka’s bedste børn. Given, vores gode veninde og leder af børnekirken i Misaka, holder et par dages juleferie med sine tre mindste børn; Trisha, Junior og Annie. Given skal have tygget sig gennem det 45 timers lange DVD-kursus fra Kids in Minstry som Malene også gennemførte, mens vi var i Danmark. Kurset kvalificerer til at starte børneklubber under Kids in Ministry, såkaldte PowerClubs, og også til at træne andre børnemedarbejdere til at starte PowerClubs. Og ja, imens nyder børnene at vi har en pool, en fodbold, at man kan se tegnefilm, spise lasagne og nylavede vafler, julehygge og mange andre ting som ikke er så nemme at komme til i Misaka. Det er ren fornøjelse at få lov at se dem nyde deres ferie!

Sponsorprogrammet er skudt igang

Junior, Annie og deres ældre søster er en del af vores nye sponsorprogram i Misaka – og alle tre børn har allerede fundet sponsorer – stor TAK til jer! Familien er heldigvis ikke fattig på kærlighed og omsorg, det har Given i så rigelige mængder. Men hun er stadig eneforsørger til en stor børneflok med mange munde at mætte. I lange perioder måtte børnene nøjes med et enkelt måltid midt på dagen, og vi har også fundet familien helt uden mad i huset. Så selv en familie hvor børnene smiler, bliver vaskede og huset bliver holdt efter bedste evne, kan have brug for en økonomisk håndsrækning for at få livet til at nå sammen. Det er hvad vi ønsker med sponsorprogrammet.

Du kan stadig nå at være med som sponsor

Der er stadig mange – langt de fleste – børn som har brug for en sponsor. Nogle kommer fra svære hjem hvor der end ikke er en mor som Given, der tager sig af dem. Så har du endnu ikke fået dig tilmeldt eller delt nyheden med resten af din verden, er der stadig mange børn som venter på hjælp.

... og til at sprede nyheden

Det har været skønt at mærke den store opbakning til programmet! Vi er stadig langt fra målet mht. sponsorer, men mange har efterspurgt posters og flyers for at sprede nyheden. Så posters er lige på vej i trykken, og du kan bare lade os vide hvis også du mangler reklamemateriale – det sender vi gerne!

Nye skoleborde, forbedrede muligheder for indlæring

Sponsorprogrammet ønsker at forbedre mulighederne for indlæring for alle skoleelever i Misaka. Det sker bl.a. gennem madordningen som på sigt skal sikre alle børn et ernæringsrigt morgenmåltid. En glædelig nyhed i processen for bedre indlæring kom fra Simon som er volontør på farmen. De havde fået doneret en masse bordplader med sidste container som forholdsvis enkelt kan omdannes til skoleborde.

Her viser vi film i børnekirken på et par bærbare computere – men det viser vist udmærket skolebordenes tilstand Behovet for nye møbler i Misaka er stort! Hver gang en bænk eller et bord må stige af, skal børnene klemmes sammen på mindre møbler. Det er efterhånden sket så mange gange at børnene knap nok kan komme til at skrive ved deres borde. Da Simon spurgte til behovets omfang, fik han at vide at 90 skoleborde manglede! Det glæder os at alle børn igen kommer til at kunne sidde med plads nok til at skrive og indlære – endnu et løft for skolen i Misaka.