Dejlig jule- og ferietid

Vi er tilbage ved skrivebordene – og bloggen (som i øvrigt har fået et par opdateringer på to tidligere indlæg; Dåb i Misaka og Sponsorbørn på besøg) – efter to dejlige ugers juleferie. Kaniki har været næsten mennesketom; elever, arbejdere, volontører, lærere – næsten alle var taget udenbys for at fejre julen. Hvor meget vi end elsker at dele hverdag med disse skønne mennesker, så var to ugers ro en stor nydelse.

Vores gode veninde, Elisabeth Rostved, som i øjeblikket arbejder som sygeplejerske på Mercy Ships i Congo, var sammen med os henover jul og nytår. Det gav masser af anledning til gode snakke, hygge og afslapning, lækker julemad, og en masse "zambianske" juletraditioner, som er opstået med efterhånden mange års fejring af julen under varmere himmelstrøg.

Ugen før jul fik vi i fællesskab parteret en gris på Birgittes spisebord med håndsav og kniv. Den sikrede julemiddagen, nytårstaflet og blev også lavet til både rullepølse og leverpostej, mens pancettaen stadig hænger til tørre i farmens kølerum.

Juleaftensdag var vi traditionen tro på skovtur efter "flaming lillies", Zambias smukke julebebuder. Vi lånte farmens ATV gennem mudrede skovveje, og det gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere!

Om eftermiddag havde vi juleandagt for dem som nu var omkring, og aftenen fejrede vi sammen med vores gode venner på farmen, Birgitte & Dan med deres tre børn, foruden tre andre. Så fuldt hus og dejlig fest.

Søndagen mellem jul og nytår havde vi lovet at vise film om Jesu fødsel i børnekirken. Regnen afholdt en del børn fra at komme så gruppen kunne lige sidde omkring vores to bærbare computere og følge filmen.

Ferien gav også anledning til små hyggeprojekter der skal forberede vores hjem og liv på en baby til maj. Det bringer stor glæde at male en gammel seng med tanke på at der om et halvt års tid skal sove en baby – vores baby!

Januar fyldt med spændende projekter

Tilbage efter ferien har vi mange gode ting at se frem til. Vores "nye" Subaru Forrester er ankommet til havnen i Dar Es Salam og skal forhåbentlig kun vente få dage på at blive sat af skibet og kørt til Zambia. Selvom vi indtil nu har lånt biler på Kaniki, bliver det en kæmpe hjælp og frihed i hverdagen pludselig at være selvkørende.

Årets julefoto

Vores sponsorprogram for skolebørn i Misaka har indtil nu 15 sponsorer. Det betrager vi som en pæn start i december hvor alle spørger efter penge. I løbet af januar håber vi at kunne intensivere reklamen og forhåbentlig tiltrække flere sponsorerer. Vi er dog ganske klar over at vi ikke kan gøre det alene, så vi håber på mange som har lyst til at sprede budskabet. Vi har fået trykt plakater som vi gerne sender, hvis du skulle have lyst til at lave lidt PR i dit netværk – det ville være til stor hjælp!

Om to uger ankommer et nyt team fra Mariager Højskole. 7 elever og deres teamleder skal være sammen med os tre uger i Kaniki og derefter en tur til Livingstone. Igen i år er det Malene som er vært for teamet – det kræver arbejde og planlægning, men vi glæder os til nogle spændende uger med en flok dejlige unge.

De skal bl.a. medvirke ved en 4 dages familiekonference i Misaka som Malene har ansvaret for. Temaet er "The Blood of Jesus" og har været forberedt gennem flere måneder, så nu ser vi frem til snart at kunne afvikle og håber det kan blive til stor velsignelse for familierne i Misaka.

Andreas har en del danske og udenlandske kunder at følge op på. Derudover skal Kapumpe Primary Christian Primary School – skolen som Tim & Gemma har startet på nabogrunden – have nyt skilt, og der skal laves forskellige rekvisitter til familiekonferencen i Misaka.