Hvad er lasagne?

Kan du forestille dig hvor forundret man kan være, når man første gang præsenteres for retten lasagne? Umiddelbart fristes man til at tro at alle da ved, hvad kødsovs er - meeeen nej!
Malenes kogehold havde første lektion i lørdags: Lasagne med to slags gulerodssalat og yoghurt trifli til dessert. Tanken er at et hold skal lære at lave Musungu (hvid mand) mad til gæster og teams fra "hvide" dele af verden. Vores folk er ivrige efter at lære; de koger kun hvad de altid har gjort, så for dem åbnes døren til en uudforsket kulinarisk verden. Det er sjovt at kunne lære fra sig, og kan man samtidig et par bemba-gloser, er humøret helt i top hos alle basambi (elever).

http://www.flickr.com/photos/42607270@N08/sets/72157627891268362/with/6243020211/

Det giver anledning til mange gode spørgsmål. Hvordan bygges en lasagne? Glas bruges til at drikke af, hvorfor skal vi nu lave dessert i glas? Spises lasagne med både gaffel og kniv? Skal der et vaskefad på bordet når hvide spiser?

Ny viden: Italiensk is er den rene sundhed!

I sidste uge havde Malene fødselsdag hvilket naturligvis gav anledning til at besøge vores italienske isbutik. (De har netop fået lavet menukort hvor der i indledningen står at “ice cream is a healthy and nutritional meal” – så næste gang må vi hellere komme til frokost!) Udover den lækre is var det en stor ting at kunne fejre dagen sammen med hendes forældre som havde inviteret på lækre hjemmelavede burgere i haven. Det er seks år siden familie sidst holdt fødselsdag sammen, så vi glæder os over nu at kunne genvinde nogle gode familieting.

http://www.flickr.com/photos/42607270@N08/sets/72157627891264482/with/6243535844/

Hvor mon du skal holde efterårsferie?  Vi fylder en bus fra Kaniki og kører omkring 1.000 km til landets bedste nationalpark. Ingen af os har været der før – og dette skulle være det aller bedste tidspunkt på året at tage på safari – så forventningerne er høje. Vi har lige hørt fra vores volontør fra farmen at han har skaffet en 3 kg stor oksemørbrad til vores grill.
Så mens du måske skal råhygge i regnvejret på ægte dansk vis, så vil vi i stedet prøve om vi kan finde et par løver og leoparder.

Rigtig god efterårsferie!