Teenagere på bushcamp

Euroclass er på besøg i disse dage. En tilbagevendende begivenhed i maj måned, som giver anledning til at gøre en ekstra indsats i vores projekter.

Selvom teamet hvert år har et nyt hold af elever, går lederstaben nogle gange igen. I år er det Peter & Sara Hedelund, skolens lederpar, som er med på teamet sammen med deres 4 børn – 4 nye legekammerater til Noa!

Ungdomslejr

Teamet var kun lige ankommet da vi sendte dem på bushtur – en weekends ungdomslejr med vores ungdomsgruppe, Youth For Change. Vi var omkring 50 mennesker samlet på lejr. I Danmark er det ikke en meget usædvanlig ting, men i Zambiansk kontekst bliver lejr hurtig en dyr weekend, som de færreste har råd til. Denne lejr har vi fået lov at låne gratis for alle vores unge, og samtidig var nogle af de unge blevet sponsoreret – men summen var at de alle var meget (læs: virkelig meget) begejstrede over at være på lejr.

Det var lejr på bedste danske vis – lejrbål og skumfiduser, ultimate, skøre konkurrencer, men også tid til lovsang (og lovsangsfest!), bøn og undervisning. Der er noget skønt ved at være på lejr, hvor natten er ung. Det giver nogle gange en bedre ro til fordybelse i samtaler, i bøn, og i det hele taget mere tid til Gud. Dejligt at se hvordan Gud berørte vores unge.

Det er altid glædeligt at se vores “egne” unge vokse med opgaven. En del af programmet var givet til Euroclass, men en stor del af programmet var lagt hen til de unge selv at arrangere. Ja, der er stadig lidt at lære, men vi har nogle super gode ledere, som tager fra og vokser med opgaven. Det kan man jo godt blive lidt glad af!

Euroclass gjorde det også super godt. De stod for en del af aktiviteterne og bidrog med dans og drama, og undervisning. For danske teenagere kan det være godt at møde unge på samme alder, som lever liv meget anderledes, end de er vant til. Men samtidig oplever vi også at ungdomskulturer verden over ligner hinanden mere og mere. Når vi laver arrangementer for unge minder det meget om ungdomsmøder og events som i Danmark.

Løft til Misaka

I Misaka var Euroclass også igang. Teamet fra Kolding som var på besøg i februar fik malet ét af skolens klasseværelser. Euroclass tog endnu ét, og gik derefter i gang med ydermuren. Det pynter! Det gør også at bygningerne holder sig bedre. Men måske mest af alt opmuntrer det de mennesker, som hver dag arbejder for at give elever et bedre udgangspunkt i livet. At se noget pænt, at alt ikke skal være faldefærdigt, det betyder faktisk noget.

Misaka førskolegruppe

En anden glædelig nyhed fra Misaka handler om en nyetableret førskolegruppe. Et dansk volontørpar, Kiri & Morten, har givet et halvt år til at arbejde i og udfra Kaniki. Morten er tømrer og arbejder sammen med bibelskolens øvrige håndværkerstab. Kiri er pædagog og har kastet sig over projektet om at etablere en førskolegruppe i Misaka. Etableringen var ikke vanskelig, de havde lynhurtigt knap 30 elever. At lave en langsigtet undervisningsplan, kræver lidt mere. Hun arbejder sammen med Manfreds (præst og skoleleder) ældste pige, Martha, sådan at hun kan køre gruppen videre, når Kiri rejser hjem.

Kiri har kastet hjerte og sjæl i projektet og er højt elsket af børnene derude. Vi glæder os over den energi hun lægger derude, og over at der stadig er mennesker som har hjerte for at løfte den landsby.

Misaka Sponsorprogram

Sponsorprogrammet kører fortsat i Misaka. Med en fast indkomst fra sponsorer har skolen været i stand til stabilt at betale deres lærerstab, hvilket førhen var en tilbagevendende udfordring, som skabte mange udfordringer lærere og skoleledelse i mellem. Det er dejligt at der er faldet ro på den front, og samtidig at de er i stand til at give børnene med et par gange i ugen.
Hvis du ikke har et sponsorbarn endnu, er der stadig mulighed for at melde sig til! http://misaka.dk