En ganske almindelig søndag

Dagens blogpost desværre uden billeder... vores internet er meget hårdt ramt i disse dage (læs: kører ENORMT langsomt!)

Misaka i silende regn

08.00: I går nat regnede det en del og fortsatte op ad formiddagen. Det medførte første ændring i dagens program; med så meget regn er det ikke muligt at komme til Misaka, der er alt for store chancer for at køre fast på den 5 km. lange mudderbane. Og skulle vi endelig være nået frem ville regnen formentlig også have holdt de fleste børn hjemme. Malene har ikke været derude siden hun har været i Danmark så der var selvfølgelig flere ting at samle op.

Vi tager derud i morgen i stedet. Malene mødes med sine medarbejdere, mens Andreas optager noget video til en mere generel præsentation af hele projektet. Det skulle gerne gøre det lettere for ildsjæle at sprede budskabet om Misaka – et samfund i udvikling, men stadig afhængig af økonomi udefra, pt. vigtigst til en ny lastbil.

10.00: Vi blev på Kaniki hvor der også var gudstjeneste og efterfølgende spisning denne søndag.

Sygebesøg i Kaniki

12.15: Inden vi nåede hjem, lød rygtet, at lille Wendy var kommet for at besøge os – 3. gang i denne uge. De andre dage har hun været her stort set hele eftermiddagen så vi var begyndt at tænke, om det kunne betyde at det stod skidt til hjemme. Wendy siger sjældent ret meget, hende og Malene udveksler lidt bemba-gloser men så heller ikke mere. Men søndag sagde hun, som noget af det første, at hendes mor var syg.

13.15: Middagsluren blev udskiftet med besøg hos Wendys mor og bagefter hos Gertrud, vores hushjælp, som også havde været syg. Wendys mor virkede ikke så frisk, og flere af børnene var også syge – det er snart mere reglen end undtagelsen. De fik et par lækre strikkede trøjer og et stort slumretæpper som var sendt af Skovlyset.

Vi fandt også ud af at Wendy faktisk skal være i skole fra 12.00-17.00 alle hverdage. Hun havde valgt at besøge os i stedet for at gå i skole med den begrundelse at vi lærte hende engelsk. Vi håber ikke at “home” - “I like coffee” - “elephant” - “lion” kan gøre det ud for 5 timers undervisning?!

En kop kaffe i vanskelige tider

14.30: Malenes forældre blev inviteret på kaffe. Livet har bestemt ikke været nemt for dem på det sidste hverken arbejdsmæssigt eller privat, og nogle ting har naturligvis også påvirket os – vi har skrevet lidt mere om det i vores seneste nyhedsbrev.

15.00: Vi valgte i stedet at tage kaffen med på udflugt til en lodge hvor vi skulle have indlogeret vores forstander og kone nogle dage i denne uge. Da vi endelig kom frem var stedet lukket og stod tomt, så vi var glade for selv at have taget kaffen med.

17.30: På hjemvejen forbi endnu en lodge og desuden problemer med bilen så vi måtte snegle os hjem.

21.30: Inden vi gik i seng, skulle Andres lige prøve for 120. gang om han kunne få downloaded to spil, som var på tilbud i weekenden. Men nej, internettet kørte enormt langsomt på 3. dag, rygter siger at man er kommet til at grave i fiberforbindelsen.

What a Sunday!