Aktion Afrika

"Vi har det alle i os; når mennesker er i nød, så vil vi gerne hjælpe!" Sådan hørte jeg en mand sige i forbindelse med Danmarks Indsamlingen i fredags hvor danskerne indsamlede 87 millioner kroner. Jeg tror faktisk, han har ret. Når muligheden er for at hjælpe, og når man har garanti for at hjælpen når frem og ikke i forkerte lommer, vækker det noget i de fleste af os. Arrangørerne af indsamlingen havde ellers frygtet at danskerne var blevet indsamlingstrætte. Heldigvis ikke.

PS. Gruppen og beboere på Skovlyset har forstået budskabet. De hjælper. Enormt meget! Hjælpen kaldes “Aktion Afrika”.

Set udefra er førtidspensionister, sygemeldte, kontanthjælpsmodtagere og psykisk syge måske ikke dem samfundet forventer mest fra. Det ændrer ikke på det faktum at vi har modtaget 137 julegaver til børnene i Misaka, en hel kuffert fyldt med lækre hjemmestrikkede sager, gode drengesko, kladdehæfter og meget mere som bl.a. blev givet til Wendys familie som nu går rundt som et levende bevis på Skovlysets villighed til at hjælpe.

Stopper det så her? Langt fra.: 7 cykler er sat i stand klar til afrejse, børnecykler er på vej, sportstasker, flere strikkede sager, babypakker etc. Det glæder os enormt meget at mærke deres engagement!

Og den bedste del af historien er at det glæder i begge ender. Billederne her viser tydeligt hvilken glæde det giver i Zambia. På Skovlyset hører vi personale fortælle hvilken forskel det gør for beboere at leve for noget, som er større end sig selv. Det skaber et helt nyt perspektiv. "Jeg kunne slet ikke få mig selv til at købe julepynt sidste år. For én julekugles pris kunne jeg købe 6 julegaver til Misaka," var en anden kommentar. Flere har involveret deres børn og netværk, så hjælpen efterhånden strømmer ind.

Vi har svært ved at få hænderne ned. Et levende eksempel på at det giver god mening at leve med et større perspektiv end sig selv.

En anden iværksættergruppe jeg faldt over er Cykler til Senegal. Et genialt koncept opstået fordi nogen så et behov og handlede på det.

Vil du også være med?