Familie på otte i nød

Regntiden er så småt startet og dermed tid til at plante og gøde. Regeringen lover gødning til lavere pris hvis man tilslutter sig deres landbrugsforening, men igen i år er de ikke klar med gødningen rettidigt.

I Misaka hviler næsten alt på en god høst. Desværre blev gødningen sidste år først givet i februar, og mange havde en meget dårlig høst af samme grund.

"Alenemor" til 6

Denne skønne kvinde, Cecilia Ngosa, er mor til 6 børn. Hendes mand er alkoholiker og mentalt forstyrret eller “blot” alkoholskadet. For nylig har vi givet tøj fra Aktion Afrika til fire af børnene, og i dag kom hun så for at tale yderligere med os.

Børnene er en del af børnearbejdet i Misaka, og igennem længere tid har vi observeret at deres levevilkår ikke er gode. Det ses bl.a. på deres normalt sorte hår som i stedet bliver misfarvet rødbrunt som tegn på underernæring.

“Cecilia er en beundringsværdig og sej kvinde”, sådan siger folk i Misaka. Hun skal fungere som både mor og far på samme tid, og det smerter hende ikke at kunne dække sine børns mest basale behov.

Majshøsten i flammer

For nylig havde de brand i deres hus, og deres beskedne majshøst gik tabt. Nu går de i stedet ud om morgenen for at tilbyde deres arbejdskraft for en lille portion majsmel, så de kan få et måltid mad.

Det vigtigste lige nu er at give familien såsæd og gødning, så de i hvert fald til næste år kan få en bedre høst. Derudover har de brug for et mindre beløb til mad de næste otte måneder.

Hvordan kan jeg hjælpe?

Lad os regne på det: Gødning og såsæd beløber sig på omkring 500 kr.
For 200 kr. i måneden kan familien sikre sig det allermest basale, de betyder på otte måneder 1.600 kr.

For snart længe siden var det Mulengas familie som manglede et lignende beløb. Det lykkedes os i fællesskab at indsamle det i løbet af to dage. Har I lyst at være med igen?

Hvordan gør vi?

  • Skriv i facebookfeltet nedenfor hvis du vil være med til at støtte familien med 150 kr.
  • Indbetal derefter beløbet til nedenstående konto.

Reg.nr. 3657
Kontonr. 3657325120
Mærk indbetalingen "Cecilie"

Når 14 har givet tilsagn om at være med, lukker vi indsamlingen. Derefter vil vi købe gødning og såsæd til familien, og derfra udbetale 150 kr. til familien hver måned.

Malene besøger familien om to uger, hvor vi håber på at kunne have gødning og såsæd med til dem.

Et lille glimt af hvad Gud gør i Kaniki

Når nu vi alligevel er ved tasterne, kan vi ikke lade være med kort at dele med jer, hvilke skønne ting vi oplever for tiden.

I løbet af de sidste tre uger har vi som volontører og i KOP set 13 mennesker fuldstændig helbredt!

Igen og igen bliver vi besøgt af engle.
Senest denne morgen hvor vi havde lovsang med et par børn i Misaka – én af børnene så en lysende, hvid engle stå foran sig med en bibel i hånden.
Søndagen forinden blev én af vores medarbejdere rørt af en engel først på ryggen og derefter på hovedet. Samme søndag fortalte Victor, som har været på hospitalet men er blevet udskrevet mirakuløst tidligere end forventet, at han på hospitalet blev besøgt af en engel som stod ved hans sengekant.
Malene har oplevet mange engle de sidste par måneder og kan bekræfte børnenes forklaringer om engle.

Det var bare lige et par “dryp” af hvad vi oplever, vi skriver helt sikkert lidt mere i næste nyhedsbrev – som du naturligvis kan tilmelde dig her på siden :)