Dream Team

I lang tid har vi længtes efter at arbejde i et team; have nogle helt tæt på som vi deler liv, hverdag og vision med. Alting er bare lidt sjovere når man er flere!

Vi nyder samarbejdet med ansatte i Kaniki, og Malene har et skønt team af børnemedarbejdere i Misaka. Og alligevel er det som om noget har manglet.

Derfor er det med stor glæde vi præsenterer teamet bag et splinternyt projekt i Kamalasha.

Zoe

Zoe Joy er kommet som en gave til os! Hun er fuld af sjov og varme, dygtig til at bygge team og finde de rigtige pladser til hver enkelt. Samtidig er hun profetisk og en dygtig lovsanger som er in tune med Gud. På få måneder er hun blevet en nær ven.
Hun har i øvrigt indspillet en skøn cd, Eight, hvor overskuddet går til at finansiere sit ophold i Kaniki.

Susan Tembi

Tembi er ikke som zambianere er flest. Hun siger tingene ligeud, tænker godt, fuld af spræl, knalddygtig til børn og rummer gode lederevner. Malene havde hende på sit kogehold sidste år og har udviklet et dejligt venskab med hende. I dag flytter hun ind på Kaniki som vores første zambianske volontør. Det er svært at beskrive hvor meget det glæder os! Hun kommer til at arbejde med børnearbejde fuld tid i tæt samarbejde med Malene.

Anne-Mette

Anne-Mette er endnu en gave til os. Hendes hjerte er stadig i Misaka, omend det måske ikke er lige nu, hun flytter derud. Så i stedet nyder vi at have hende omkring med alt hvad det giver af gode anledninger til hygge, sjov og dejlige snakke over kaffen. Hun falder meget let i med vores zambianske venner og er med til at integrere dem bedre i fællesskabet.

Hvis nogle skulle have læst om de mange spændende muligheder for børnearbejde i Kaniki og overvejer at komme; der er stadig plads til flere på teamet!

Hvad går så projektet ud på?

Kaniki Orphans Project (KOP) støtter skolegang for 200 børn i Kamalasha, en landsby ikke langt herfra på grænsen til Congo. Det er et område med meget kriminalitet, prostitution og stor fattigdom. Det vrimler med børn som ikke alle kender til at være elskede og høre til.
Susan har gennem det sidste år bygget gode relationer med børnene i området gennem et børneprogram mandag eftermiddag som samler 100-200 børn til sang, lege og bibelhistorier. Zoe er også velkendt som “Maka, maka!” (stærk på bemba) i området gennem mange hjemmebesøg med KOP.

Nu knytter vi så kontakterne sammen og starter en ny børnekirke hver onsdag eftermiddag. Her skal børn først og fremmest elskes netop som de er. Derudover ønsker vi at de skal bygge en stærk relation til Jesus og kende deres identitet som Guds børn, ikke længere forældreløse. På mange måder et program i tråd med hvad vi allerede har i Misaka. Programmet om mandagen lukker ned for en tid og vi har fået fuld frihed til at invitere den samme gruppe børn om onsdagen. Så formentlig kommer vi til at køre 2 aldersgrupper allerede fra starten. På mandag deltager vi ved sidste mandagssamling i denne omgang, onsdag skal vi på tur i landsbyen for at finde lokaler; området har mange kirker som formentlig vil lade os låne deres bygninger, da de ikke selv har noget program for børn. Onsdag om små to uger lyder så startskuddet til vores projekt i Kamalasha – ih, hvor vi glæder os!

Projektet bliver et samarbejde mellem ovenstående Dream Team og KOP, og samtidig et godt “praktiksted” for vores elever på Kaniki.

Til jer som beder for os...

Zoe har lavet et kort bønneoplæg, som I her får oversat til dansk:

Bed om at Gud må forberede os og beskytte os når vi går ind i landsbyen som har meget “traditionel religion” og mange heksedoktorer.
At vi må have visdom,
være i tråd med Helligånden,
bygge gode relationer til andre kirke og ledere i landsbyen,
at Gud må komme med sin kraft
at børnene må vokse op og vide, hvem de er, og hvem Gud er.

TAK til alle som vil støtte os i dette projekt! Vi har meget brug for at have jer bag os!