Det støver!

Zambia har kun to årstider; regntid og tørtid. I øjeblikket bliver alting mere tørt for hver dag som går, og vi går med knasende hår, revnede hæle og appelsinhud. Det giver anledning til en hel del rødt støv.

Det støver stadig

Men henover weekenden fik vi lov at opleve når det virkelig støver, da to af vores arbejdere var for at sætte et stort, ekstra vindue i vores køkken. De skulle skære sig igennem to lag murstensvæg hvilket efterlod et tykt tæppe af støv i hver en sprække af huset – til trods for at dørene til køkkenet var plastret til med gaffertape.
Herfra lader vi billederne stå for sig selv, mens vores kære hushjælp, Gertrud, stadig kæmper med service, skuffer, gardiner og sofaer.

Med mere lys i køkkenet er vi nu ved at have fundet os til rette i vores nye hjem. Der er – ja, de fleste kender os jo – stadig ting at ordne, men med hjælp fra flere arbejdere skulle det denne gang lykkes at færdiggøre projektet (det har måske også lidt at sige at fodpaneler ikke er så normalt hernede!).

Denne uge har vi taget hul på hverdagslivet, hvor vi begge gerne skulle sidde lidt mere ved tasterne, samle lidt flere historier op fra vores lokalmiljø og som noget af det første, være med til at skabe ny hjemmeside og marketingsstrategi til Kaniki Bible College.

Så nemt er det at få fat i os

Andreas har fundet sig en kontorplads i Ndola på første sal i Dane Shoppen hvorfra farmen sælger sine produkter. Tanken er at han kan være der nogle gange om ugen med et (forhåbentligt) hurtigere og mere stabilt internet end vi har her i Kaniki. Med den nye kontorplads er det blevet endnu lettere at komme i kontakt med os:

  • Kontordagene ligger ikke fast (endnu?), men på de dage vil det være muligt at få fat i ham på en skypeforbindelse.
  • Kontoret kan også bruges til aftalte skypesamtaler, hvor vi så begge to kan være til stede. Vi har haft forbindelse igennem til Malenes søster, så det kan lade sig gøre.
  • Som oftest tjekker vi mails hver dag, men har I brug for et svar eller en afklaring now now, så send en sms og vi vender hurtigt tilbage. Gmail har lanceret en ny service hvorfra man gratis kan sende op til 50 sms’er til Zambia om dagen.
  • Endelig, hvis det drejer sig om firmating til Vejnø eller noget som bare haster eller er meget vigtigt, kan vi træffes på tlf. +45 3696 8736.

Kan du mærke hvordan afstanden til Zambia pludselig blev meget kortere? Hvis teknikken skulle drille er der mindre en et døgns rejse fra Danmark til Ndola, men du kan også vælge at læse lidt mere under kontakt.

Vi slutter med et smil fra vores hushjælp...