Kazembe

Vi fortsætter hvor vi slap… Kazembe. (fik du ikke begyndelsen med, så er den her)

Efter tre dages PowerClub træning tog vi teamet til Ntumbatushi Falls. Faldet er vores mest elskede i Zambia da det ikke kun er utrolig smukt, men med sine mange fald samtidig indbyder til timevis af leg og klatring. For vores zambianske teammedlemmer – som aldrig før havde oplevet et vandfald – var det en kæmpe oplevelse og stor overvindelse rent faktisk at komme i vandet. Malenes forældre tilsluttede sig teamet denne dag og havde medbragt en dejlig frokost fra civilisationen, det lærer man at sætte stor pris på! Så et rigtig dejligt pusterum efter nogle travle dage.

Børnemøder XL

Henover weekenden ventede flere børnemøder. Vi havde allerede været samlet med omkring 200 børn om onsdagen til en slags “demonstration” af hvordan man kan køre en PowerClub. På den sidste træningsdag plejer vi at afholde børnemøde, da det giver deltagerne en konkret forståelse af den træning, de lige har modtaget. Denne gang blev børnemødet starten på vores børnekampagne “The Blood of Jesus”.

Vi genopfriskede hvordan man holder koncentrationen hos 400 børn og stadig skaber mulighed for at de kan få et møde med Gud – det lykkedes ganske godt. Den ene dag inviterede vi børnene til at hjælpe med at bede for syge, og mange bekræftede at blive helbredt eller have det bedre; én dag underviste vi om det allerhelligste og havde en skøn tid i Guds nærvær, og om søndagen havde vi mange som gav deres liv til at tjene Jesus. Lørdag eftermiddag marcherede vi med en stor gruppe børn gennem byen og bad for strategiske steder. Andre blev sendt i mindre teams rundt i hjemmene i landsbyen hvor de bad og opmuntrede folk – flere mennesker gav deres liv til Jesus!

På den lange bane...

Det er næsten to år siden vi sidst besøgte Kazembe. Turen var hård men vidnesbyrdene mange. Vi vidste vi havde været med til at plante noget i mange børns liv, men frugten får vi sjældent kendskab til. Men faktisk var den største oplevelse i Kazembe, denne gang, at se, mærke og høre om den vedvarende frugt at sidste besøg! Det blev starten på et åndeligt liv i eleverne på skolen, og i kirken havde man haft en stor gruppe af børn som trofast er kommet lige siden.
Faktisk havde vi oplevelsen af at den åndelige atmosfære i Kazembe er ved at forandre sig og åbne sig for den sande Gud. På skolen kunne vi samtidig glæde os over at de havde fået midler til at bygge et køkken og yderligere to klasseværelser, så eleverne ikke længere skal undervises under træernes skygge. Ja, det er skam ikke altid det går den vej i Afrika, så det var meget glædeligt!

Denne gang fik vi igen lov at investere i mange børns liv – men vi er mindst ligeså spændte på at se og høre, om de 130 der modtog træning, går tilbage til deres landsbyer og gør træning til praksis.