Mellem begivenhederne

Vi er en i en tid fyldt med gæster, teams og bush-ture. I dag er Pamela Ayres, PowerClub Director for Kids in Ministry International, ankommet og skal være her en lille uges tid. I sidste uge ankom Euroclass, som er blevet installeret i Kaniki og denne uge blevet bedt om at klare sig uden vores hjælp :)

I denne omgang et tilbageblik på vores tur til Kazembe i Luapula Provinsen som vi afsluttede sidste mandag. Nogle vil huske at vi tidligere har været i Kazembe, både med et team af optikere og for to år siden for at lave en uges lang børnekonference. Det var en fantastisk tur men også meget opslidende, og det har taget os tid at samle mod og kræfter til at besøge Kazembe igen. Men byen og hele Luapula Provinsen har en særlig plads i vores hjerte, og samtidig har vi gode relationer og stor respekt for præsteparet, Maggy & Joseph, som både er ledere i den lokale kirke og på en skole for 400 forældreløse.

Vi havde et helt fantastisk team med på turen! Umiddelbart lignede det et temmelig sammensat mix af nationaliteter, personligheder og med stor aldersspredning, men hver enkelt gjorde det super godt og udfyldte sin særlige plads. Alle teammedlemmer var blevet bedt om at finde mindst 3 til at bede for dem dagligt under hele turen, og den massive opbakning i bøn gjorde hele oplevelsen markant anderledes end sidst.

Turen startede med tre dages PowerClub træning. Luapula er en af Zambias fattigste regioner med lange afstande på dårlige veje, så vi havde ikke forventet at mere end 30 ville deltage i træningen. En positiv overraskelse at fylde kirken med op til 120 deltagere! Folk var meget åbne og modtagelige for undervisningen, flere blev døbt med Helligånden og mødte Gud. En forholdvis stor gruppe af præster var også mødt op, hvilket kan have stor betydning når folk vender tilbage, at præsten også har grebet visionen. I det hele taget var det en stor glæde at få lov at bringe solid træning til mennesker, som aldrig ville have mulighed for at deltage i vores træninger i Ndola, og som i det hele taget sjældent har mulighed for træning. Vi havde folk fra fjerne egne af regionen, og glæder os til at se PowerClubs blive plantede i Zambias absolutte yderkant.

(Her vågnede Noa af sin lur og vi skal gøre klar til vores profetiske træning med Pamela. Men vi vælger alligevel at dele blogposten trods en kortfattet afslutning.)

To be continued.