En historisk dag

I godt 15 år har der været folkeskole i Misaka. Eksamensresultaterne har i mange år været gode til trods for ringe vilkår for indlæring. Hvordan koncentrerer man sig en hel skoledag på tom mave efter at have gået 10 km til skole? Det er hverdagen for mange af skolens elever.

I dag var anderledes. I alle skoletasker (læs: plastikposer, gamle muleposer og enkelte donerede, rigtige skoletasker) lå tallerken og ske og ventede håbefuldt. De store gryder - tak til teenagere fra konference i Åbenkirke sidste år, som samlede omkring 2000 kr. ind til madprogrammets køkkenudstyr - var sat over med boblende varm morgengrød som ventede alle elever i formiddagspausen.

Det var en skøn fornøjelse at overvære hvordan tallerken efter tallerken blev fyldt med grød, og smilene som bredte sig hos de mange skoleelever. Grøden blev båret væk i tallerkner eller plastikbøtter og spist i græsset eller tilbage i klasseværelse.

Kigger man hen over flokken, er det tydeligt at særligt nogle elever har hårdt brug for dette måltid - ikke kun for at klare skoledagen men for deres generelle sundheds skyld. Det ses ofte på deres misfarvede hår som er et synligt tegn på underernæring.

En enkel portion grød, men et stort skridt mod en bedre fremtid i Misaka. Kunne ikke lade være at filosofere over hvilken betydning det får på lang sigt, hvis børn i Misaka fremover bliver mætte hver eneste skoledag; indlæring, sundhed, trivsel og en bedre fremtid.

Har du involveret dig i Sponsorprogrammet?

Målet for Misaka Sponsorprogrammet er 150 elever, og vi har stadig lang vej igen. Med de nuværende sponsorer kan vi tilbyde skolebørnene 1 måltid om ugen. Antallet af sponsorer skal altså 5 dobles inden alle ugens dage er dækket ind.

At sponsorere et barn koster kun 75 kr. i måneden. Vil du være med?
Du kan læse mere om Sponsorprogrammet og tilmelde dig på www.misaka.dk.
Måske du allerede er sponsor, så håber vi du stolt viser dit postkort frem og deler programmet med dine venner, så flere sponsorer kan få lov at være med.