Nu varer det ikke længe…

Ny (brugt) bil, nyt hjem og snart nyt familiemedlem... Strømmen af nyheder på privatfronten har været stor den seneste tid. Vi befinder os mellem to kapitler hvor mange ting afsluttes og nye døre åbnes. Det er en tid fyldt med forventning og mange glæder.

Hjem med plads til gæster og privatliv

1. marts flyttede vi i vores nye hus i Ndola, Petauke Crescent 66 – hvis nogle skulle have lyst at finde os på et kort, er det os med de store træer i baghaven. Det er en sand oase med en skøn og smuk have, et velholdt hus med plads til nyt liv og mange gæster, lige som vi godt kan lide det. Det er en dejlig overdækket veranda i forlængelse af huset som giver god anledning til grillaftner og aftenhygge i stearinlysets skær, absolut hyggeligt.
Huset er lejet af et vennepar som netop er flyttet fra Zambia. Når vi tidligere har besøgt dem, har vi ofte sagt til hinanden at netop dette hus ville være helt perfekt for os. Tænk sig, Gud ved lige hvad der er godt for os – vi oplever at have fået vores drømmehus, og vi er meget taknemlige!

Huset er en skøn, ny base for os. Her kan vi leve og arbejde uden de mange forstyrrelser vi kender til i Kaniki. Vi elsker at have plads og gode rammer til gæster, og nyder samtidig at vi også kan vælge, hvornår vi bare ønsker at være os selv.

Ikke alle kasser er tømt endnu, vi venter på et skrivebord til kontoret, og babyværelset er heller ikke færdigt endnu – men i løbet af de næste par uger, skulle vi gerne være helt på plads.

Årets begivenhed: Baby-Vejnø lige på trapperne

Ankomsten for vores baby nærmer sig også med hastige skridt. Vi glæder os hver dag over at mærke liv og ser frem til snart at lære vores nye barn at kende! 3. april, en måned før termin, rejser vi til Danmark og tilslutter os sundhedssystemet igen. Planen er at føde på Kolding sygehus, da en del af vores orlovsperiode bliver med base i Kolding.
Egentlig ved man vel ikke som førstegangsforældre ret meget om hvad man går ind til, men folk siger at vi har godt i vente, og ingen tvivl om at dette er noget vi har set frem til længe!

Off-road

De sidste to måneder har vi været berigede med vores eget køretøj, en Subaru Forrester med et godt firehjulstræk som har vist sig både dueligt og nødvendigt i denne regntid. Sikke en frihed at kunne komme rundt uden at skulle bekymre sig om transporten. Malene får flere opgaver med besøg rundt i forskellige børnekirker, og her er bilen en stor velsignelse for at få hverdagen til at fungere.

Så sent som i dag blev bilens evne på de zambianske veje testet. Vejen til Misaka ser værre ud end den har gjort i mange år. Denne sæson har landet fået enorme mængder regn som dag for dag skyller mere og mere af vejen væk og gør den nærmest ufremkommelig. Turen til Misaka idag gik fint – efter omstændighederne, men i torsdags måtte en halv skoleklasse løfte (ja, du læste rigtigt!) bilen gennem flere meter af mudder. Jo, de lokale ved hvordan man kommer igennem sådanne udfordringer!

Vi glæder os til at se mange af jer under vores orlov i Danmark fra 4. april - 11. juli, omend denne gang kommer til at handle mest om at blive familie med alt hvad det indebærer.