Livet på en lørdag

Frirum

I en hverdag med nok at se til er der stort set ikke noget bedre end en lørdag uden program. Andreas nørkler med relancering af vores blog – opgradering af design og håndtering af indhold, den faste bloglæser kan glæde sig, og Malene “leger” med surdej og en bolledejskagemand til en fødselsdag i morgen – hendes hoobyprojekt handler for tiden om opgradering af hendes evner indenfor brødbagning og er efterhånden kendt blandt venner for sine mange danske bløddejskager. Vi kan ikke helt sige at Noa bare underholder sig selv imens, men på skift hygger vi med ham som kravler ivrigt rundt og bruger enhver genstand til at komme op at stå.

Disse lørdags-åndehuller er vigtige, og vi nyder dem! I dag glæder vi os også over at der kun er én måned til Malenes forældre ankommer.

De har godt en måned i Zambia, hvoraf de første 10 dage er sammen med tre skønne mennesker fra kirken i Kolding. Som team skal de løfte forskellige opgaver i Kaniki, og sammen tager vi henover påske til Kasempa – endnu en bushtur omkring 7 timers kørsel herfra. Et tidligere ægtepar fra Kaniki er præstepar for en menighed i Kasempa og har længe efterspurgt om vi vil komme og træne flere i området i børnearbejde. Teamet får oplevet ægte bush-liv og sammen kan vi være med til at skabe et hjerte for den næste generation i Kasempa. Derudover glæder vi os til mange hyggelige timer med mormor og morfar – og måske endda lidt frirum til forældrene :)

Stadig liv i Kaniki

Selvom vi ikke længere bor på Kaniki Bible University College, er det stadig et sted vi holder af. Henover nytåret blev der foretaget et lederskift, og den tidligere “Dean of Students” er nu blevet den nye bibelskoleleder. På mange måder er stedet i en svær situation, økonomien er stram, der mangles vigtige medarbejdere og mange bygninger trænger til en kærlig hånd. Men vi er meget taknemlige for lederskiftet og fornemmer en bedre atmosfære på stedet. Andreas skal igen lidt mere aktivt være med til at løfte marketing – hjemmesiden trænger til et løft, og nyhedsstrømmen har ligget hen i meget lang tid.

Malene blev med kort varsel spurgt om at undervise dette semester. Hun er nu tilbage i klasseværelset og underviser eleverne i børnearbejde. Heldigvis er materialet kendt stof, både har hun før undervist i Kaniki, men siden har vi afholdt en del PowerClub træninger, som også er indeholdt i hendes undervisning. Hun nyder at undervise, men har måttet ligge andre projekter lidt på hylden for at finde tid og kræfter til det hele.

I går fik vi (endelig) anledning til at være sammen med de to nye lærere på Kapumpe-skolen, som ligger på grunden lige ved siden af Kaniki. To meget søde piger som vi glæder os til at have tættere på. Vi har indtil nu haft meget at gøre med Kaniki volontørerne, og vil fortsat gerne at vores hjem og familie kan være et frirum med plads til afslapning, samtale og en ordentlig kop kaffe! Det betyder meget for os at unge får en god tid i Kaniki, hvor de også bliver udfordret og vokser i deres kærlighed til Jesus.

Men nu tilbage til Noa og en velbrygget kop lørdagskaffe med hjemmebagte fastelavnsboller, i landet hvor højtider falder lidt som vi selv bestemmer. God weekend til jer alle!