Tip til billig langtidsparkering

Første løbetur i Kaniki er veloverstået, og jeg vælger at dampe af ved tastaturet. Efter et par døgn i Zambia må vi indrømme at selvom meget er som det plejer, er intet alligevel helt det samme – visheden om at vi ikke skal hjem igen efter et par uger, sætter tingene i et lidt andet perspektiv. Det giver en underlig blanding af ro og lidt nervøsitet.

Tidlig mandag morgen ankom vi til Lusaka hvorfra vi skulle køre hjem i Malenes forældres bil som stod langtidsparkeret ved lufthavnen. Vi havde omkring 600 kr. med til betaling for opsyn af bilen i et aflåst område... troede vi. Bilen fandt vi ganske rigtigt i det afspærrede område men da vi forsøgte at kalde på vagten (som viste sig ikke at være mødt på arbejde endnu), gjorde en forbipasserende opmærksom på at hængelåsen ved porten ikke var låst. Info til alle som fremover ønsker at parkere deres bil i lufthavnen: Afhenter man bilen tidligt nok, kan man selv “låse sig ud” af det afspærrede område. Ved udgangen til lufthavnen (hvor alle biler til og fra lufthavnen passerer) kan man derved nøjes med at betale almindelig dagstakst på omkring 5 kr. (i vores tilfælde skulle vi have betalt omkring 600 kr.). Det kan vist ikke gøres billigere!

Well, vi har ikke kørt mere end 20 km. før venstre blinklys sætter sig fast. Blinke til højre vil bilen ikke, kun katastrofeblinket kan den slå til. Ved hvert eneste politistop (omkring 10 stop på turen) bliver katastrofeblinket slået til i god tid og først slukket længe efter vi har passeret politistoppet. Én gang tjekker de endda bremselyset bagtil men stiller ikke yderligere spørgsmål, idet vi (som det er normalt ved politistop) har katastrofeblinket kørende. Det blev til 350 km. med venstre blinklys kørende.

Zambia er på mange måder det vi kunne kalde et meget kristent land. Derfor var det også helt naturligt da en politibetjent stoppede os for at spørge om vi havde en bibel til ham. Hvordan kunne vi køre rundt i en bil tilhørende en bibelskole uden at have en bibel til ham? Han var nu godt tilfreds da vi i stedet kunne tilbyde ham en halv pakke kiks.

Spinat Animation Friske grøntsager til salg i vejkanten.