10. km til skole

Det var overvældende at se hvor hurtigt vi for godt en uge siden kunne samle 700 kr. ind til julefest for børnene i Misaka! En stor tak til giverne; alle ser vi frem til en rigtig skøn julefest som børnene vil huske længe efter.

Vi skal snart bringe lidt mere om jule-hverdagslivet i Zambia, nye hjemmesider, Graduation på Kaniki og meget andet spændende. Begivenhederne er så mange at det kan være svært at følge med ved tasterne.

Men tillad os i denne omgang at bringe endnu en forespørgsel på banen – denne gang i en lidt anden økonomisk størrelsesorden, men mange bække små...

10. km til og fra skole

Når elever fra Misaka Community School skal tage deres eksamener, betyder det 10 km. til og fra skole i hele eksamensugen. En så lang og trættende spadsertur forbedrer ikke ligefrem koncentrationen. Nogle dage kan det være i bagende sol, andre gange i silende regnvejr.

Bliver man bidt af en slange, forbrændt af kogende vand eller er højgravid skal man gå næsten 5 km. til asfalteret vej, vente på en minibus – det kan tage timer – til byen og derefter gå det sidste stykke til hospitalet. I sådanne nødsituationer er folk i Misaka i store vanskeligheder.

Der er flere gode grunde til at investere i en ny lastbil til Misaka Community; dem kan du høre i denne korte video som vi optog i området for nogle uger siden.

Men liiiige inden du får startet videoen... kommer her lidt mere baggrundsstof:

Der bor omkring 2000 mennesker i Misaka som er et bush område ikke langt fra Kaniki. De fleste lever af deres landbrug; lidt majs, tomater og måske kål – men hvor godt de lever, er et andet spørgsmål. Der er påfaldende mange børn i området og ganske få i forældregenerationen. Mange børn er forældreløse og bor hos noget familie, ofte en gammel bedstemor som tager dem til sig.

Man kan næsten ikke nævne Misaka uden at fortælle om Jane og Manfred Jere som gør en fantastisk indsats i området:

Kirke

De er præstepar i den lokale kirke, Well of Living Waters, med omkring 200 medlemmer – heriblandt os selv. Kirken i sig selv syner ikke af noget særligt men medlemmerne er utrolig kærlige; man føler sig hurtigt som en del af “familien”. Det er også i denne kirke at Malene leder deres børnearbejde.

Skole

Jane og Manfred har også været med til at starte en lokal skole i området pt. med omkring 350 elever som klarer sig overraskende godt sammenlignet med andre landsbyskoler. Familierne betaler nogle ganske få kroner i skolepenge om året så udgifterne til lønninger, bøger mm. skal oftes findes på anden hvis.

Klinik

Der er for nylig bygget en helt ny klinik som snart skal åbnes, hvilket bliver en stor hjælp til området. Her er Jane og Manfred naturligvis også involveret. Yderligere har Manfred taget kursus i psyko-social rådgivning og er ledere af regeringens HIV/AIDS forebyggende arbejde i området.

Landbrug


Endelig gør de forskellige landbrugstiltag, desværre med lidt svingende resultater, for at rejse penge til deres arbejde i området, heriblandt skolen.

Vi kan kun bekræfte, hvad du vil høre i videoen; at Jane og Manfred er nogle meget skønne, opofrende og ydmyge mennesker som har lagt deres liv ned for hjælpe mennesker i Misaka – sådanne mennesker giver os lyst til at hjælpe.

Det håber vi også du har lyst til efter at have se videoen!Rent praktisk:

Pengene indbetales til Kaniki Bible College

Reg. nr. 1569
Konto nr. 2056666
Mærket “Misaka Truck”

Gaven kan trækkes fra i skat. Skulle du have spørgsmål til dette, så kom endelig...

TAK for enhver gave til lastbilen! I det nye år følger vi op på indsamlingen og købet af en ny lastbil – så hører du naturligvis fra os!