Aktion Afrika gør det igen!

Én af opgaverne som børnemedarbejder i Misaka er at besøge familier i området regelmæssigt og rapportere tilbage hvis der er særlige behov, vi skal være opmærksomme på. Nedenstående tre “rapporter” modtog Malene i søndags:

Ngoas (9 år), Harriet (6 år), Ruth (3 år) og Aaron (10 år). “Disse børn mangler børn. De er sårbare/udsatte og deres livsvilkår er ikke gode.”

Idah (5 år) og Magret (3 år) “Disse to piger har også brug for tøj. Deres hus er brændt ned sammen med al inventar.”

Kunda (9 år) “Denne dreng bor hos nogle som samlede ham op på gaden. Begge forældre til drengen er døde. Han er ikke helt ved sine fulde fem. Han taler ikke, og han har mange smerter. Han blev forkastet af sine familie på moderens side. Han er kun 9 år gammel, og har også brug for tøj.”

Det er jo ikke ligefrem opløftende læsning, men det giver anledning til at fortælle mere om succeshistorien "Aktion Afrika".

http://www.flickr.com/photos/42607270@N08/8070238025/

Med sidste container modtog vi adskillige sække tøj, 6 cykler, mange kasser skruer, sengelinned, håndklæder, sko, sportstasker og andre gode sager – altsammen kreeret og/eller pakket af Aktion Afrika-gruppen og PS. GruppenSkovlyset.

En del af tøjet delte vi ud i Misaka for en måneds tid siden til stor glæde for alle børnene. Nu ser vi tøjet rundt omkring i landsbyen, det vækker fortsat begejstring!

Skruerne har vi givet til vores værksted her på Kaniki. Tænk sig, de er netop løbet helt tør for skruer og har ikke penge til at købe nye, og vupti, et helt læs skruer ankommer!

Sengelinned har der også været stor efterspørgsel på her på stedet. Igen, here it comes!

En del tøj og sko har vi gemt til at uddele efter behov. Det betyder at når Malene modtager ovenstående beskeder, behøver vi bare gennemgå sækkene og finde tøj i de rigtige størrelse. Det er da super konkret hjælp som gør en forskel!

For nylig holdt Skovlyset åbent hus og lavede i den forbindelse reklame for deres “Aktion Afrika”. De viste nedenstående videohilsen som efter sigende gav mange våde øjne.De fik også solgt en hel bunke små pynte-cykler. Vi tømte markedet i Lusaka for disse “cykler” som lander i Billund i dag. Det giver et overskud på 1.825 kr.!
400 kr. gør til nyt køkkenudstyr til Wendy’s mor som fik stjålet alt i sit hus. Resten af pengene går til Kaniki Orphans Project.

Aktion Afrika på Skovlyset i Herning

Vi synes det er fantastisk! Det synes de i øvrigt også på Skovlyset! Med manges bidrag lykkes det faktisk at ændre hverdagen for udsatte familie i området.
Godt gået!