Ægte Afrika; udfordringer og glæder

Rigtig mange spændende ting bobler omkring os i øjeblikket! Zoe Joy, ny KOP-medarbejder fra England, er en stor velsignelse i Kaniki og er med til at sætte gode initiativer igang. Anne-Mette er stadig primært i Kaniki og er netop flyttet ind i sit nye værelse – som er en udvidelse af Rose Cottage. Inden længe flytter hun formentlig til Misaka og vil mest være i Kaniki henover weekenden.

Fødselsdagshygge på en varm oktoberdag. Zoe Joy th. for Malene og dernæst Anne-Mette

Andreas roder med en hel sending computere som kom med sidste container, og er ellers fordybet i mange gode opdateringer på Kanikis hjemmeside.

Malene tænker meget i børnearbejde og undervisning for tiden. Hun er blevet tilbudt at undervise vores elever på Kaniki i børnearbejdet i to moduler. Det er en spændende udfordring som bl.a. er noget af det, som fylder hos hende for tiden.

Selvom vi lever i en utrolig dejlig og berigende tid, er vi stadig omgivet af et Afrika i stor nød. Så lad os dele et par Afrika-historier med jer...

Victor med alvorligt brud på benet

Manfred, præst i Misaka, har lige været et smut forbi med sidste nyt omkring Victor. Victor er 14 år og bor sammen hos Jane & Manfred, uden at vi faktisk kender mere til hans baggrundshistorie. I øjeblikket ligger han i store smerte på børnehospitalet inde i byen. Søndag var han ude at bade med nogle venner i en lille år, og på en eller måde blev han efterfølgende skubbet og faldt sådan at han har brækket benet lige omkring hoften. Bruddet er slemt, og han forventes at skulle ligge på hospitalet i mindst 4 uger med benet fastspændt. Han får noget smertestillende, men om natten er der ingen hjælp og derfor har han næsten ikke sovet de sidste par dage på grund af smerter.

Victor i sort t-shirt for et par søndage siden

Malene skal besøge ham i næste uge, og så vil billeder nok ret tydeligt vise, at det ikke er sjovt at ligge på hospitalet hernede. Familien skal selv sørge for mad og drikke, at hjælpe ham på toilettet, og kan så få lov at sove ved siden af ham i en stol eller på gulvet.

KOP-dreng på hospitalet

Sidste uge gik turen også til hospitalet for én af KOP-børnene. En dreng på omkring 8 år var blevet banket af en anden “dreng” som viste sig at være 25 år. Drengen blev kørt til hospitalet som nægtede at behandle ham før, han havde været ved politiet og aflægge rapport. Men hvor meget kan man sige når de fleste tænder er slået løs, og man kun er halvt er ved bevidsthed? Drengen så bestemt ikke godt ud men er dog hjemme fra hospitalet igen.

Det er ikke nemt at forstå at politiet ikke kan gøre mere i sådanne et tilfælde, og at den lille dreng formentlig må affinde sig med at vokse op side om side med ham, der bankede ham.

Wendy’s familie i udfordringer

Sidste Afrika-historie for denne gang. Den kære Bridget Chilufya, måske bedre kendt som Wendy’s mor, kunne forleden fortælle at hun havde haft “indbrud” i sit hjem og fået taget det meste køkkengrej og varer fra hendes lille “butik”.

Hendes situation er i forvejen vanskelig, og så får hun stjålet det meget lidt hun har, det er svært at forstå. Hun havde fået et mindre beløb til at starte "business" for, dvs. indkøbe diverse købmandsvarer og sælge dem ved sit hus. Det er ikke en fantastisk forretning men det kan generere en lille smule indkomst. Vi må se hvordan hun bedst hjælpes videre...