Dramatisk nytår

Nytår kan fejres på mange måder:

  • Naboen skød seks raketter af omkring kl. 20 under stor jubel fra kvarterets børn.
  • I Misaka var der kaldt sammen til overnight prayer hvor en gruppe bad sig ind i det nye år.
  • En ung turist i Livingstone tog et elastikspring ind i det nye år. Vi har selv gjort det. Opmuntret andre til at gøre det. Det gør vi vist ikke fremover.
  • Vores nytår... det blev lige udskudt en dags tid – det var nok ikke gået ret mange andre steder i verden!

Underligt? Tja, julen i år var en smule underlig... Vi havde ikke meget mere end tygget den sidste mundfuld sildemad (end ikke i Zambia bliver det rigtig jul uden sild og snaps) før julen sluttede brat.

2. - 4. juledag havde vi lejet 5 hytter i Nsobe Game Camp langt væk fra resten af lodgen med masser af tid til at hygge sig sammen som familie. Malenes to søskende besøgte os hen over julen sammen med en veninde. Det nød vi alle rigtig meget! Vi fik anledning til at vise dem vores Zambia; vores hjem og hverdag, bålmad, badesøer og – of course – Italien ice cream!

Hjemvendt fra Nsobe når vi kun lige at dreje bilen ind på gårdspladsen i Kaniki da vi får besked om overfald på farmen. Andreas og Torben griber spade og en hammer og drøner over på den anden side af vejen. Vi skal ikke gå i detaljer, men synet der ventede dem på farmen, sendte chokbølger ud over hele Kaniki og omegn. Det kunne være endt helt galt, men vi er Gud taknemlige for at han den aften bevarede Birgitte og Dans liv.

Vi behøver ikke gengive hele historien igen, Domino har skrevet en lang artikel om overfaldet for dem som skulle have lyst at læse mere.

I stedet kan vi tage historien fra den personlige vinkel; nemlig at vores gode venner og naboer var blevet mål for et mordforsøg. Andreas var i chok efter han havde set deres hjem umiddelbart efter. Malenes chok kom for alvor da hun mødte Birgitte og Dan som – naturligt nok – var helt ved siden af sig selv i dagene efter.

Familien er nu sendt til Danmark på forsikringens regning for at få professionel læge- og psykologhjælp. Imens kører retsagen mod den forventede gerningsmand, ikke for overfaldet, men for hvad han ellers har på samvittigheden. Svindel for flere hundredetusinde kroner.

Vi vender langsomt tilbage til normalen. Selvom vi er rystede, er vi ikke bekymrede for vores sikkerhed. Vi bor bag en mur med elektrisk hegn og oplever ikke at der er tale om en generel sikkerhedstrussel.

Sådan endte året noget tragisk, men vi tror på Gud har et godt 2012 i venter for os, for Birgitte og Dan, og for dig!

Rigtig godt nytår!